U potrazi za modnom inspiracijom u svijetu vjenčanja još smo jednom zavirili u svijet visoke mode. Ovaj put u Givenchy kolekciju visoke mode za 2020. Bila je to kolekcija koju je potpisala Clare Waight Keller i koj aj u svaki model utkala ideju raskošnog vrta. Modna poezija, cvjetna čipka i atmosfera rascvjetalog vrta ono su što je dizajnerica “ispisala” poput ljubavne poruke Hubertu de Givenchyju jer, zamislite, u arhivama je pronašla vizije upravo ove modne kolekcije. Brojne fotografije, refleksije ere mode koju je veliki dizajner stvarao za Audrey Hepburn, bili su osnova moodboarda, osnova ovog raskošnog modnog vrta.

A što nas posebno privlači u ovoj modnoj priči? Volumen, igra oblika, naglašene suknje, motivi anemona, irisa, glavica nevena utkanih u vezene jakne, bluze, kapute… a tek krajevi hlača koji kao da su pokupili grančice gispsofile… Modna prošlost u odličnom spoju s trendom, s najavom nadamo se opet raskošnih sezone.

 

Revija je završila izlaskom lijepe Kaiae Gerber koja je na savršen način visoku modu pretočila u vjenčanu modu. Haljina s kapuljačom koja to nije, čarobno drugačija, a opet tako vjenčana. Jer to je moda!

Kaia Gerber – Givenchy

 

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Givenchy / Profimedia

Sve za vaše vjenčanje