Sezona vjenčanja za 2020. čini se da je završena i prije nego što je započela. Razlog – koronavirus. Pandemija je razlog brojnim otkazivanjima, odgađanjima, kako datuma tako i lokacija planiranih vjenčanja. O ovim nikad ranije doživljenim iskustvima svjedoče brojne mladenke diljem svijeta. Prenose svoje iskustvo i emocije, te umjesto da se vesele svome danu ulažu veliki napor u kreiranje ‘novog normalnog’. Ali u ovoj izuzetno čudnoj situaciji imamo prilike vidjeti kako neki od parova ne odustaju od ideje vjenčanja, kako su virtualna vjenčanja u razno raznim verzijama novost u svijetu vjenčanja, te kako su pojedinci spremni pomoći svojim isksutvom. Micaela Erlanger živi na Floridi i mladenka je koja je planirala vjenčanje za listopad i koje kako se čini neće biti održano. Ali u njezinoj priči ima i ono nešto više, naime Micaela je inače modni stilist za slavne osobe kao što su Lupita Nyong’o, Diane Kruger i Meryl Streep, ona koja osmišlja izgled za crveni tepih. A od sada ova kreativka nudi online uslugu savjetovanja i mladenkama.

Preko Face Timea u osobnoj komunikaciji ona razrađuje modnu stilistiku s budućom mladenkom, savjetuje i pomaže. Također na Instagram profilu u seriji razgovora pod nazivom ‘Engage with Micaela’ ona je i pokrenula razgovore s dizajnerima poput Brandona Maxwella i Fernanda Garcie, dizajnera za brend Oscar de la Renta. Za ovu stilisticu proces kreiranja izgleda na dan vjenčanja isti je kao i onog za crveni tepih. Od haljine, frizure, make upa, do fotografiranja, dijeljenja fotografija… Prije pandemije njezina je važna bridal klijentica bila model i filantrop Amanda Hearst (nasljednica Hearst carstva), koja se udavala za redatelja Joachima Rønninga. Bilo je to vjenčanje za pamćenje, od raskošne Oscar de La Renta vjenčanice, mjesta vjenčanja do toga da je vjenčanje bilo temeljeno na održivoti, eko friendly vrijednostima.

Ali ona jednako uspješno savjetuje i ‘obične’ mladenke. A što im točno savjetuje? Kroz razgovor što odabrati, o samom vjenčanju i godišnjem dobu, do analize tjelesne građe i promjenama koje se masovno događaju, jer imali ste u planu ljetno vjenčanje te u skladu s time odabrali i vjenčanicu ali sada je vaše vjenčanje prebačeno na zimu i što učiniti s vjenčanicom? Savjet ove stilistice je – haljinu dopunite plaštom i rukavicama!

I dok smo do nedavno uživali u (opet) raskošnom stilu vjenčanica s naglašenim volumenom u suknjama, sad se i to promijenilo i zasigurno će sve više u fokusu mladenki biti jednostavnija moda, haljine koje će moći koristiti i nakon vjenčanja udrugim svečanim prigodama. Otkrijte Micaela svijet na Instagram profilu @Micaela jer vas očekuju odlični modni razgovori na temu vjenčane mode!

 

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Instagram @Micaela

Sve za vaše vjenčanje