Tjedni mode više su od revija i kolekcija, posebno u uvjetima pandemije koja je i razlogom za novi pogled u budućnost

Proljetni tjedan mode u New Yorku te onaj u Barceloni događaji su koji iz godine u godinu okupljaju brojne dizajnere, modne kuće, modne i beauty urednike, profesionalce iz svijeta vjenčanja s ciljem predstavljana novog u modi. Tjedni vjenčane mode uglavnom predstavljaju kolekcije koje će se nositi godinu dana kasnije, jer put vjenčane mode je posebno zanimljiv. Od tjedana mode i prezentacija kolekcija, do trunk show termina diljem svijeta a sve kako bi se odabrani modeli na vrijeme naručili, proizveli, poslali na odredište ta bili pokazani budućim mladenkama.

Ali 2020. svijet vjenčane mode doživio je veliku promjenu. Tjedni mode u proljeće 2020. su bili otkazani, kolekcije se nisu dogodile, rezervirane vjenčanice nisu bile preuzete. Razlog je i više nego poznat, COVID-19, globalni lockdown, odfode i otkazivanja vjenčanja, zabrane i stroge epidemiološke mjere. Težak udaraca za vjenčanu modu koja se uz brojna kreativna rješenje pokazala da je i ova modna niša spremna na promjene. Održani tjedni mode u digitalnom formatu pokazali su novu dozu kreativnosti, brojni top dizajneri i modne kuće približili su se tržištu, mladenkama, kako kroz virtualne probe tako i kroz redovnu komunikaciju preko društvenim mreža, zooma, prezentacija capsule kolekcija, podrške…

I dok su vjenčanja planirana za 2021. i dalje pod velikim upitnikom vesele termini novih proljetnih tjedana vjenčanje mode. New York Bridal Fashio Week održat će se od 6. do 8. travnja dok je onaj u Barceloni planiran za kraj travnja. I ovaj put u digitalnom formatu koji je prilika za novu dozu kreativnosti, promišljanja, baš kao što su i tjedni visoke te ready-to-wear mode pokazali da mogu biti.

S veseljem očekujemo potvrde termina, rasporede revija i predstvaljanja te sate koje ćemo provesti ispred ekrana – jer vjenčana moda to zaslužuje.

 

Tekst M.R.

Fotografija Valmont Barcelona Bridal Fashion Week

 

Sve za vaše vjenčanje