Silueta – klasična balska haljina užeg gornjeg dijela i tradicionalno raskošnog donjeg dijela savršeno pristaje skladno građenim figurama i onima kruškolike građe dok nije prikladna za žene krupnijih ramena i leđa.

Suknja i podsuknja – upravo donji dio haljine čini ovu haljinu balskom. Raskoš suknje rađa se u struku, a grade je metri i metri najfinijih tkanina.

Tkanina – za postizanje raskoši predlažemo spoj satena u gornjem dijelu i mrežastog tila koji stvara voluminozan, romantičan izgled u donjem dijelu.

Izrez – ovaj je kroj lijep i s naramenicama i bez njih, s većim ili manjim, ovalnim ili srcolikim dekolteom – bitno je da izrez pristaje vašoj figuri.

Linija struka – kod ove haljine to je uglavnom rez u prirodnoj visini struka, akcentuiran naborima tkanine, idealan za sve građe osim onih jako tankih.

Ornament – klasičan detalj od čipke uglavnom rukom vezen na podlozi i dorađen detaljima poput sitnih kristala, dodatno doprinosi raskošnom izgledu.

Šlep – neobavezan, ali vrlo elegantan. Za ovaj tip haljine uobičajen je popularan tip šlepa chapel, gdje je stražnji dio suknje produljen za otprilike 1 m.

Detalji – teksturom te mjestom na kojem se nalaze ukrasi poput cvijeća od svile daju vama i vašoj haljini na posebnosti, profinjenosti i ženstvenosti.

Sve za vaše vjenčanje