One su zasigurno najdražesniji uzvanici svakog vjenčanja, zar ne?! A biti djeverušicom velika je čast, za neke od njih i prvi susret sa svijetom vjenčanja, trenutak kada snovi o princezi u raskošnoj haljini postanu stvarnost. A tek cvjetni vjenčić i košarica puna latica… A kako bi u trenucima same ceremonije vjenčanja sve bilo baš kao iz bajke važno je pripremiti malene djeveruše u sve što ih očekuje. Pa tako osim probe haljina, cipelica i dogovora oko frizure važno je s djecom razgovarati, pripremiti ih na to što će biti njihova obaveza na samom vjenčanju, odraditi i probu.

Preporuka mladenkama ja da za djeverušice pozovu bliske im djevojčice uzrasta od 4 do 7 godina. Mlađa djeca u ključnom trenutku mogu odreagirati neplanirano, posebno kada su okruženi brojnim velikim ljudima i znatiželjnim pogledima. Dok one starije od 7 godina mogu se osjećati “preodraslo” za tu ulogu, mada teško je odoliti ulozi mini princeze.

Osim što će svima biti lakše ukoliko izvježbaju svoju ulogu i prije samog vjenčanja, uživajte u njihovom društvu, podijelite im slatkiš za ohrabrenje, na kraju vjenčanja zahvalite posebnim darom. Simpatičnom sitnicom koja će djeverušice još dugo podsjećati na čarobno vjenčanje. I ne zaboravite na zajedničke fotografije!

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Unsplash / Anastasiya Pavlova

Sve za vaše vjenčanje