Da li ste i vi jedna od onih žena koje teže ka odabiru savršenog pudera za lice, toliko savršenog da će jedini komentar na vaš izgled biti kako vam kože izgleda savršeno?! Dobrodošle u klub! Jer pronaći savršenu teksturu i nijansu tekućeg pudera je samo dio mukotrpne beauty potrage i jedan od koraka do savršenog izgleda kože lica. A kako bi vam barem malo olakšali taj poduhvat donosimo savjete cijenjenih makeup artisitica.

Nina Park radi s klijenticama poput Zoe Kravitz i Belle Hadid i njezin je savjet pripremu lica započeti s maskom savršenom za vaš tip kože. Maska mora bit hidratizirajuća, obogaćena sastojcima kao što su ruža za masnu kožu, aloe vera za suhu kožu, te zeleni čaj za umirenje upalnih procesa. Nastavak njege temlji se na laganoj masaži kako bi pptakl cirkulaciju i umanjili otečenost. Rezultat? Prirodni izgled i razbuđenost kože lica. To je upravo ono na čemu MUA Kira Nasrat temlji izgled Jessice Albe.

Nina Park

Pitanje korištenja primera ovisi od savjeta do savjeta ali čak se i pariška MUA Violette koja inače preferira koristiti što je manje proizvoda moguće, se slaže da primer pomaže u održavanju šmnike kroz dan. Nina Park ističe da primer koji umanjuje sjaj kada se nanese na točke kao što su čelo, linija kose, strane nosa te oko usana, pomaže, posebno kada to radite prstima. I dok svaka od profesionalnih vizažistica ima svoj savršeni tekući puder pravilo nanošenja im je zajedničko – činite to od sredine lica preko obraza, polako blendajući. Viollete ističe važnost nanošenja oko usana ali navodi kako izbjegava nanošenje pudera po mostu nosa, dopuštajući prirodnom pigmentu i pjegicama da dođu do izražaja.

Violette

Zanimljiv savjet je, bez obzira da li koristite četkicu, prste ili beauty blender da kožu ne “bojate” već dodirujete, savjetuje Nina Park. Viollete nije od puderastih highlightera jer pružaju umjetni dojam ali zato voli tragove kremastog highlightera koji će divno rasvijetliti kožu a da ga se i ne primjeti. Kira Nasrat savjetuje da uvijek papirnatim rupčićem uklonite višak masnoća kože. Potom, za kraj, četkom dodate u tankom sloju svjetlucajući puder koji će s podlogom dati savršeni sjaj. Svilenkasta, glatka i savršeno nijansirana koža lica bit će spremna za pohvale.

Kira Nasrat

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Story vjenčanja / Instagram

Sve za vaše vjenčanje