Profesionalno šminkanje sve je popularnija usluga za svečane prigode, a kada je riječ o vjenčanju dobar make-up nametnuo se kao must have u beauty sektoru. Od brojnih savjeta kako izabrati vizažista kojim ćete biti zadovoljni i na što obratititi pažnju pri samoj organizaciji uređivanja vrlo je čest slučaj da i dalje na određena pitanja niste dobili adekvatan odgovor. Stoga smo zamolili Petru Sever, vrhunsku vizažisticu i stalnu suradnicu u Story vjenčanjima, da nam odgovori na neka uvijek popularna pitanja.

Dolazi li vizažist na željenu adresu?

Velik broj vizažista dolazi na traženu lokaciju pod određenim uvjetima ovisno o udaljenosti lokacije, broju ljudi koji žele uslugu itd. Neke je moguće i angažirati za cijelo vrijeme trajanja proslave radi korekcija, održavanja, eventualne promjene ili nadogradnje looka. Drugi pak ne dolaze na traženu lokaciju već je potrebno da dođete u njihov prostor u kojem rade.

Što je sve uključeno u termin šminkanja?

Prije svega naglasak je na adekvatnoj konzultaciji vezanoj uz stil i dojam koji želite postići. Ako nemate ideju kako biste točno željeli izgledati, potražite primjere lookova koji vam se sviđaju. Na temelju toga vas vizažist može savjetovati da bi li vam određen stil odgovarao ili ne i predložiti nešto slično što bi vam se moglo svidjeti a da funkcionira na vašem licu i odgovara prigodi za koju se šminkate. Zatim, slijedi čišćenje lica, priprema kože proizvodima za njegu i apliciranje dekorativnih proizvoda raznim tehnikama. Može uključivati više ili manje dodatnih usluga uz samo šminkanje poput npr. čupanja i oblikovanja obrva. Uz to, najčešće pitanje je: ‘Naplaćuju li se umjetne trepavice dodatno ili ulaze u cijenu usluge?’ Ovisno od vizažista do vizažista, neki naplaćuju posebno, neki ne. Osobno sam mišljenja da bi u cijeni profesionalnog šminkanja umjetne trepavice trebale biti uključene željeli ih vi ili ne. Odlučite li se za umjetne trepavice najbolji izbor su one parcijalne. Ugodnije su (pogotovo ako ih ne nosite često), izgledaju prirodnije u samom korijenu te s njima ne postoji rizik od odljepljivanja u unutarnjem ili vanjskom kutu oka što je čest slučaj s trepavicama na trakici. Šminka li vas vizažist koji je s vama na lokaciji velika je vjerojatnost da će vam prepudrati i dekolte i leđa po potrebi.

Koliko traje termin šminkanja?

U prosjeku termin traje 60 minuta. Ovisno o stilu make-upa koji se radi termin može trajati i kraće. U terminu potrebno je i vrijeme za kratko upoznavanje s vašom beauty rutinom i eventualne promjene ukoliko vam se nešto i ne svidi. Imajte na umu da je potrebno i vaše sudjelovanje u procesu kako bi dobili tehnički što čišći i precizniji make-up. Nemojte očekivati da će vizažist iscrtati savršen oblik crvenih usana u trenutku dok pričate na mobitel.

TEKST Petra Sever

FOTOGRAFIJE Elie Saab / Story vjenčanja press

Sve za vaše vjenčanje