Iako je maskara najomiljeniji i najkorišteniji kozmetički proizvod, nanošenje nije lako za svladati. To je zato što je oko iznimno multidimenzionalan dio lica i mnoge je dijelove teško dosegnuti. Lancômeovi su stručnjaci tijekom radionica proučavali njegove složene aspekte i pažljivo promatrali korisnice maskare kako bi s preciznošću utvrdili s kojim se poteškoćama suočavaju, te su na temelju toga ponudili inovativna rješenja.

Problem br. 1: “drugo oko”

Općenito govoreći, ženama je jednostavnije nanijeti maskaru na oko koje je na istoj strani kao i ruka kojom je nanose. Lancôme je zamijetio da kod nanošenja maskare na drugo oko žene koriste tri tehnike, od kojih niti jedna nije u potpunosti zadovoljavajuća:

– prelazak četkicom iznad nosa
– okretanje zgloba kako bi dosegnule drugo oko
– korištenje druge ruke.

Problem br. 2: obuhvaćanje svih trepavica

S obzirom na sferični oblik, oko ima dva seta krivulja koje otežavaju pristup određenim područjima:

o Krivulja konture oka može se podijeliti na tri dijela (unutarnji kut, središnji dio i vanjski kut). Dva su dijela uzlazna, dok je treći silazni.

o Budući da je oko zaobljeno, drugi se niz krivulja nastavlja na prvi. To utječe na smjer trepavica, koje se okreću prema van (unutarnji i vanjski kutovi) ili prema naprijed (u središnjem dijelu).

Šest zona oka Smjer rasta trepavica

S jedne strane zbog kombinacije uzlaznih i silaznih krivulja, a s druge zbog različitog smjera trepavica, pri nanošenju maskare potrebno je uzeti u obzir dvije dimenzije. Stoga je vrlo teško dosegnuti i nanijeti maskaru na trepavice unutarnjeg i vanjskog kuta.

Zbog spomenutih se poteškoća žene svakodnevno suočavaju s izazovima koji zapravo ne postoje kada im netko drugi nanosi maskaru:
– postizanje ujednačenog rezultata na oba oka
– jednostavan pristup svim trepavicama unatoč specifičnim značajkama lica
– zahvaćanje i prekrivanje svih trepavica od korijena do vrha, čak i u teško dijelovima koje je teško dosegnuti.

Prva drška Swan-NeckTM (‘labuđi vrat’)

Lancômeovo rješenje za ovaj trostruki problem: maskara nove generacije koja kombinira četkicu s high-tech čekinjama i revolucionarno zakrivljenom drškom. Njezin inovativni dizajn otvara novo poglavlje kada je riječ o makeupu za oči.

Zahvaljujući inovativnoj dršci “Swan-NeckTM“, koja je u postupku patentiranja, Lancôme donosi revoluciju u dizajnu maskare. Kratka, zakrivljena drška idealnog je oblika koji se jednostavno prilagođava svim krivuljama oka u jednom potezu zgloba. Četkica Grandiôse precizno se pozicionira duž konture oka i slijedi njegov prirodni oblik, omogućujući pristup svim trepavicama, od jednog kuta do drugog te od korijena do vrha.

Zaobljena pod kutom od 25° prema svojoj osi, drška se također savršeno prilagođava konturama lica, izbjegavajući jagodice, nos i luk obrva; nema više naprezanja zgloba kako biste postigli simetričan efekt oba oka!

Inovativna i savršeno precizna četkica

S kratkom četkicom od elastomera, Grandiôse omogućuje optimalno prianjanje formule i glatko nanošenje već od prvog poteza. Zahvaljujući malom promjeru omogućuje dohvat i podizanje svih, pa čak i najkraćih trepavica, stvarajući senzualno zaobljene linije i potpuno otvoren i ujednačen rub. Oblikovane poput polu-latica, dlačice na četkici omogućuju savršeno nanošenje formule. Dolaze u dvije veličine te su strukturirane poput otvorenog cvijeta, zahvaćajući svaku trepavicu od korijena do vrha, uz savršeno odvajanje. Nanošenje je precizno i ne ostavlja mrlje na kapku.

Ultra-crna formula

Uz inovativnu dršku i četkicu, bilo je potrebno osmisliti i izvanrednu formulu. Poigravajući se savršenom ravnotežom boje, postojanosti i njege, Lancôme kombinira visoku učinkovitost i glamur s ultra- crnom nijansom. Formula je savršeno postojana puna 24 sata.

‘Grandiozna’ transformacija

S inovativnom drškom koja je u postupku patentiranja, savršeno oblikovanom četkicom te pigmentima iznimno snažnog intenziteta, Grandiôse jednostavno transformira oči, donoseći spektakularan učinak.

Već od prvog poteza intenzivira trepavice, zahvaćajući ih od korijena do vrha. Savršeno se odvajaju i dobivaju nevjerojatan volumen za neodoljiv i profinjen izgled. Božanstvene krivulje naglašavaju ljepotu očiju. Nevjerojatnom duljinom, zaobljenošću i volumenom, Grandiôse donosi potpunu metamorfozu očiju i zadivljujući učinak!


Veličanstvena maskara grandioznog dizajna

Između dragocjenog accessoryja i umjetničkog predmeta, svojim senzualnim i putenim oblikom bočica Grandiôse odiše luksuzom te utjelovljuje spoj vrhunskog dizajna i ljepote. Intenzivne crne boje, suptilno se transformira u smoky efekt, u jednakoj mjeri avangardan i tajanstven.

Poput talismana, Lancômeova se ruža nazire u prozračnom, delikatnom obliku, graciozno rastući iz ‘korijena’.

NANOŠENJE MASKARE GRANDI

1. Nova ergonomija za novu tehniku nanošenja

Kako biste usavršili tehniku nanošenja, stavite četkicu uz korijen trepavica. Započnite s nanošenjem od vanjskog kuta oka prema unutarnjem, rotirajući zglob i koristeći cik-cak pokrete.

1. Započnite s nanošenjem maskare na trepavice vanjskog kuta na gornjoj liniji trepavica. Da biste to učinili, primite dršku tako da je krivulja okrenuta prema dolje te namažite trepavice u smjeru prema van.
2. Za otprilike trećinu zarotirajte dršku između prstiju: četkica će se sama pozicionirati horizontalno iznad središnje trećine oka.
3. Nastavite slijeva nadesno oscilirajućim pokretom pomalo ustranu, s pritiskom četkice bliže liniji trepavica i podizanjem ruba trepavica od samog početka nanošenja. Podignite trepavice.
4. Ponovno zarotirajte dršku za još jednu trećinu, smještajući četkicu iznad preostale unutarnje trećine. Prirodno nagnuta, četkica je sada usmjerena prema nosu te možete namazati trepavice u tom smjeru.
5. Isti postupak primijenite kod donjeg kapka.

Zahvaljujući nevjerojatno intuitivnom korištenju, nanošenje ćete svladati nakon samo nekoliko pokušaja. Prije no što pročitate upute, najvažnije je izvježbati rotiranje drške između prstiju kako biste shvatili na koji način funkcionira.

2. Savršena ergonomija za dosezanje drugog oka
Zakrivljena drška omogućuje potpuni pristup pomoću sve tri tehnike, što olakšava nanošenje maskare na drugo oko bez obzira na to koji vam je pristup draži:

1. Prelazak četkicom iznad nosa
Zahvaljujući jedinstvenom obliku, olakšan je prelazak drškom preko nosa u cilju nanošenja maskare na prve dvije trećine (vanjsku i središnju). Za unutarnji kut lagano zakrenite ruku.
2. Okretanje zgloba u cilju dosezanja drugog oka Zakrivljeni oblik drške omogućuje nanošenje maskare na drugo oko s gotovo jednakom jednostavnošću kao na prvo.
3. Korištenje druge ruke
Zrcalna slika korištenja tehnike za drugo oko, s druge strane…

Definitivno je vrijeme da zaboravimo nagle, trzajne i opetovane pokrete. Umjesto toga koristite lagane i ujednačene poteze, kako biste osigurali ujednačeno nanošenje od korijena do vrha.

3. ‘Grandiozan’ volumen
Za istinski ‘grandiozan’ volumen, polako i precizno prinesite četkicu uz gornji dio trepavica, gotovo u ravnini s kožom. Počevši od vanjskog kuta, pritišćite prema gore kako biste što više podigli trepavice. Nakon što ste namazali korijene, još vam je samo preostalo da nanesete formulu prema vrhovima kako biste dobili spektakularno zaobljene trepavice. Ponovite nanošenje, najprije klizeći četkicom niz trepavice vanjskog kuta, a zatim prema unutarnjem kutu. ‘Grandiozan’ volumen je zajamčen!

Sve za vaše vjenčanje