Drage buduće mladenke znamo da je planiranje vjenčanja zahtjevan posao. A jednako tako znamo da je važno brinuti o samoj sebi, kako o vanjskom izgledu tako i vašem nutarnjem stanju i općenitom zdravlju. Zato, barem jednom tjedno odvojite vrijeme i u ugodi vlastitog doma uronite u vaš osobni spa trenutak. Nije zahtjevno a rezultat je i više nego odličan, stoga slijedite naše korake i via kupaonica!

Mirisne svijeće i ulja

Stvorite od vlastite kupaonice spa oazu odabirom vama omiljene mirisne svijeće, prirodnog eteričnog ulja, mirisa koji vam god ei koji vas opuštaju. Ulje možete dodati u kadu punu tople vode ili u difuzor a svijeću upalite nekoliko minuta prije nego uronite u tretman kako bi miris ispunio prostor te vas u trenu prebacio u osjećaj mira i ravnoteže.

Soli za kupanje? Svakako!

Bolni i napeti mišići zaslužuju pšoseban tretman. Zato u kadu punu tople vode dodajte šaku soli s magnezijom, mineralom koji djeluje tako da opušte mišiće ali i pomaže u izbacivanju nakupljenih toksina. Tijelo će vam biti zahvalno!

Nahranite kosu!

Zaboravite na instant brigu i pripremite masku za kosu koju ćet enanijeti i ostaviti da djeluje 20 minuta. Preporuka su prirodni sastojci u skladu s vašim tipom kose. Nježno isperite i uživajte u svilenkastom dodiru.

Nahranite kožu!

Stres ali i niske te visoke temperature zraka mogu negativno utjecati i na vaš najveći organ – kožu. Zato j evažno svakodnevno a posebno nakon spa tretmana nahraniti kožu losinom zanjegu. I ne zaboravite, koža se suši mekim ručnikom ali ne trljanjem već tapkanjem, kako bi zadražala vlagu te lakše upila losion za njegu.

Ukoliko niste, otkrijet K-beauty pravila njege

K-beauty pojam je za korejsku njegu a jedan od važnih prinacipa ove njege je u duplo čišćenja lica. Djelujte na kožu lica prvo uljnim pa potom i pjenastim čištačem. Rezultat je izuzetan!

Scrub, scrub, scrub!

Dodatno pripremite lice za daljne korake njege te ga očistite od nečistoća do kojih mogu doći samo eksfolijatori. Birajte između fizičkih scrubova, ili onih kemijskih na bazi AHA ili BHA kiselina. Ako ste novi u ovome, pazite da kemijski eksfolijatori ne budu prejaki, počnite sa postotcima koji ne biti trebali prelaziti broj 10!

Umirite lise tonikom

Na još vlažnu kožu lica (koju niste trljali ručnikom već tapkali!) ne zaboravite nanjeti prvi hranjivi sloj, odnosno hranjivi tonik ili esenciju koji će pomoći da se slojevi njege koji slijedebolje upiju. Baza je izuzetno važna.

Trenutak za serum

Serumi su najkoncentriraniji beauty proizvodi, pa ne čudi i snaga njihovog djelovanja. Odaberite ovisno o pptrebi, ako vam licu nedostaje vlažnosti, odaberite onaj na bazi hijalurona, ako vam je ten umornog dojma, odličan je neki andioksidans poput vitamina C, a kako bi ublažili bore, večer je odličan trenutak za retinol serum.

Za kraj – krema ili ulje 

Krema ili ulje obavezan je završni korak koji će stvoriti zaštitni sloj na površini kože lica, te dodatno potjerati serume u dublje slojeve kože. Za dodatni efekt možete još staviti i posebnu kremu za osjetljivo područje oko očiju! i to je to! Vaš spa trenutak je završen, sada se prepustite osjećaju mira i zadovoljstva.

TEKST Martina Rafaeli
FOTOGRAFIJE Unsplash

Sve za vaše vjenčanje