Hairstyle News Festival je senzacionalno i dostojno svjetske frizerske scene proslavio svoj 15. rođendan predstavljajući 24 inovativne kolekcije na više od 200 modela i modernih frizerskih stilova koji mogu zadovoljiti i najzahtjevnije.

Senzualne kovrče, ultra kratka ili duga ravna kosa, razigranost ili precizna geometrija, snažne crvene ili mirnije nudenijanse, nove nijanse blondili toplije smeđe – sve je in, dok god se vidi da je to pažljivo njegovan i stiliziran look,prilagođenvašoj osobnosti i linijama lica.

Spektakularnim predstavljanjem REinventing kolekcije Schwarzkopf Professional tim, koji ovu godinu slavi 120. godina postojanja, predstavio je četiri jedinstvena trenda – random rebelizražava buntovništo, real meobogaćenu prirodnost, beyond bordersprihvaćanje različitosti, te #royaltakeovernove crvene i nudenijanse boja koje su stvarane u suradnji s najutjecajnijim influencerimai svjetskim koloristima. Andy Smith ispred Indola tima predstavio je atraktivne, nosive trendove unutar Smart Street Stylekolekcije koja veliča uličnu umjetnost.

Keune tim na čelu s Ilham Mestour, svjetski poznatom stilisticom i Marriet Gakes, vrsnom koloristicom po prvi su put predstavili avangardnu kolekciju KeuneBeyond True Beautykojoj je cilj inspirirati frizere te osloboditi njihovu maštu. Obje dame potiču da se, prije svega, u kosi njeguje individualnost. Klasična, senzualna, iskonska ljepote žene bila je inspiracija za kolekciju Divine Subrina Professional tima, a motivi iz budućnosti za njihovu Human+ kolekciju. Obje kolekcije donijele su raznovrsnost u stiliziranju, od kraće do duge kose, s razigranim nijansama boja, od nudedo ultra ljubičaste. Paul Mithchell u suradnji s Mič Styling Academy timom predstavili su kolekciju Fillerčiji trendovi šišanja idu u 90-te godine i meke linije, a bojanje kose vraća se tehnikama free handi prirodnim nijansama.

Pažljivo dizajniran svaki pramen kroz geometrijski, strukturirani izričaj i igranje intenzivnim nijansama boja predstavio je Kanso tim u kolekciji Unfixed.Geometriji vjerni su i u Mandala timu gdje su kolekcijom Kolaž potaknuli autentičnost svakog looka,igrajući se pritom različitim spektrom boja i detalja. Ultimativno umijeće u geometriji prikazala je i ZGAT Akademija s jedinstvenom kolekcijom Perception koja spaja nadrealno s emocijama. Upravo je njima Hairstyle News festival bio odskočna daska za brojne uspješne edukativne nastupe na svjetskim pozornicama. Bitno je naglasiti da su hrvatski edukatori među najboljima u svijetu u tehničkoj preciznosti i izražavanju geometrije u kosi.

Muškom se frizerstvu posebno posvetio Marko Šimunović s kolekcijom Future Mente je kroz geometriju i igranje s oblicima proširio kontekst klasičnog barberingai naglasio osobnost. Oživljene brijačnice i trendove za muškarce predstavili su i stručni barberi Matija Ptić, Krešimir Španić, Siniša Šunjić i Marko Stanzl te jedna lady barberica, Sandra Zajec, ističući da je i u muškom frizerstvu naglasak na individualnosti te mogućnostima transformacije svakog looka.Uz mnogobrojne timove svoje kreacije predstavili su i Montibello tim, Fringe, Kemon, Cadiveu, Idea Academy te Stevo Hair Academy.

Edukacija, zajedništvo, međusobna suradnja, kontinuirani napredak i poštovanje prema struci glavne su okosnice dugoročnosti festivala. Posebno sam ponosan što danas naši frizerski edukatori, koji sustavno njeguju svoje vještine, nastupaju i na svjetskim pozornicima. – izjavio je Denis Vidović, organizator Festivala.

Vrhunska znanja i umijeća frizera, fenomenalna scenografija i spektakularni perfomansi mnogobrojnih timova spojili su edukaciju i show u jedinstvenu, ultra atraktivnu proslavu struke i jubilarne obljetnice najjače frizerske manifestacije u regiji. Više od 80 profesionalnih domaćih i inozemnih frizerskih edukatora očaralo je mnogobrojnu publiku u Event Plaza Centru pozicionirajući Hairstyle News Festival i Zagreb uz bok svjetskim frizerskim događanjima.

Posebno valja istaknuti senzacionalni performans Tonija Plančića, dostojan svjetskih pozornica, pod nazivom Elven Tree of Lifekoji je očarao gledatelje s maštovitim instalacijama rađenim od kose. Kao i impozantne instalacije Joška Tafre i Lidije Štokić predstavljene na Schwarzkopf Professional spektaklu visoke produkcije čiju koreografiju, praćenu vrhunskim scenskim i svjetlosnim efektima, potpisuje Ivona Perkov. Među mnogobrojnim modelima ove su se godine našle i Ella Dvornik, Kristina Šalinović te Iva Leko, a festival je moderirala poznata voditeljica i dugogodišnja prijateljica Festivala Iva Šulentić.

Sve za vaše vjenčanje