Otkrijte Mandalu, mjesto koje spaja umjetnosti! Frizura&kultura su IN!

Mandalin tim čine Vlasta Menges i Darko Purić, strastveni zaljubljenici u frizerstvo, ali i život općenito. U svojoj dugogodišnjoj karijeri oboje imaju raznovrsna iskustva.

Vlasta je više od 13 godina radila u renomiranom zagrebačkom salonu kao direktor koloracije. Sudjelovala u stvaranju brojnih kolekcija i kreativnom istraživanju ZGAT tima. Kako joj je koloracija bila primarni posao, a šišanje vječna ljubav, nikad nije napustila nijedan dio tog posla. Vječna želja za napretkom vodila ju je na razne seminare i edukacije kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Najčešće je to bio London i akademija Vidal Sassoon. U želji da frizerstvo napreduje i u Hrvatskoj, i sama je provodila mnoge edukacije s različitim timovima, a prije otvaranja salona s Darkom radila je kao edukator u vodećoj svjetskoj kozmetičkoj tvrtki L’Oréal za profesionalni brend Matrix.

Za to vrijeme Darko je gradio svoju impresivnu karijeru. Kao sin frizerke, u salonu je bio od malih nogu, što govori o tome koliko je duga ljubav prema frizerstvu u kojoj ima sve više strasti. Još kao 22-godišnjak otvara svoj prvi salon u rodnome mjestu, a samo godinu kasnije seli svoje poslovanje u Čakovec, u kojem i danas ima salon. No kako Darko ne poznaje granice ili kad dođe blizu njih, širi svoje interese, evo ga sada i u Zagrebu. Kao vođa svoga tima i inicijator ideja, stvara brojne kolekcije kojima predstavlja svoj i rad svoga tima Backstage u brojnim domaćim i svjetskim časopisima. Edukacija je i u njegovu životu sveprisutna te već niz godina radi kao edukator. Tako je bio član šireg Matrix tima, a držao je i neke seminare za brend Davines. Najčešće je to bilo na pozornici vodećeg hrvatskog festivala frizerstva Hairestyle News (http://hairstyle-news.hr/), a po dodatno znanje uglavnom ide u London.

NNF_1744

Nakon dugogodišnjeg prijateljstva i zajedničkih suradnji na nekim projektima, Vlasta i Darko otkrili su da imaju zajedničke želje, ideje, strasti i ljubavi kako u svom poslu, tako i u životu: “MANDALA – mjesto u kojem su objedinjene sve naše strasti i interesi. Želimo stvoriti ambijent u kojem ćemo se svi osjećati ugodno i opušteno. Ono što nas dodatno privlači i potiče naš rast jesu razni oblici umjetnosti. Inspirirani tom idejom osmislili smo niz zanimljivih detalja koje smo implementirali u naš prostor, a u tijeku su pripreme i organizacija tematskih tjedana.”

NNF_1663NNF_1720NNF_1708NNF_1668

Tijekom mjeseca izmjenjivat će se tjedan književnosti (čitanja poezije, kratkih priča, upoznavanje literature mladih književnika kako domaće, tako i svjetske scene), tjedan glazbe (slušaonice, koncerti, razmjena starih vinila…), tjedan životnog uživanja (teme koje će biti zastupljene u ovom tjednu vezane su uz poboljšanje života i uživanje u svakodnevici; bit će tu radionica i predavanja na temu hrane, zdravlja, samoupoznavanja, psihologije, izrade fraktala, vlastitih mandala, astrologije i mnogih drugih alternativa koje će nam obogatiti život).

Uz tjedne izmjene programa ovdje imate priliku uživati u slikama (kako renomiranih, tako i još neafirmiranih) likovnih umjetnika, postav izložbe mijenja se svaka dva mjeseca. Trenutačno je otvorena izložba akademske umjetnice Petre Lidije Ševeljević (http://www.petraseveljevic.com/) te tatoo artistice Nikke Dott ( http://www.octopustattoo.hr/naslovna.html ). Na njihovim policama nalaze se knjige zanimljivih naslova koje su put do njih našle u suradnji s portalom Najbolje knjige (http://www.najboljeknjige.com/). Ako vam se neki od naslova svidi, ovdje ga možete i posuditi.
Otvoreni za nove ideje i suradnje, skloni inovacijama i promjenama pružaju dobrodošlicu svima koji imaju ideje koje traže svoje mjesto. Možda je baš Mandala dom za njih.

Sve za vaše vjenčanje