Polako, ali sigurno, svijest potrošača oko odabira kozmetike sve se više mijenja. Danas više nije dovoljno imati samo dobar proizvod. Naime, sve je više potrošača zabrinuto da li je kozmetika koju koriste zaista prirodna, zdrava i sigurna, kako za našu kožu, tako i za okoliš. No, osim ekološke svijesti, sve se više naglašava i društvena osvještenost prilikom kupovine – da li su sirovine i proizvodi dobiveni od odgovornih proizvođača te putem fair trade trgovine. Ideja je prvenstveno održivi razvoj – kako prirode i prirodnog okoliša te autohtonih biljnih vrsta, tako i malih, autohtonih proizvođača.

Organski uzgoj i fair trade – organski uzgoj i prodaja putem fair trade mreže, dva su koncepta bazirana na istom principu, koja su danas sve više nezaobilazna kod odabira proizvoda. Nekada davno sva je poljoprivredna proizvodnja bila organska, no razvojem industrijalizacije i povećanja poljoprivredne proizvodnje, danas se većina uzgoja obrađuje herbicidima, pesticidima, uz upotrebu GMO sjemena i sl.

Fair trade ili pravedna trgovina jest oblik nadzirane trgovine pri kojoj su cijene za proizvode i sirovine njihovim proizvođačima (najčešće malim poljoprivrednicima) plaćene po cijenama koje omogućavaju veći i pouzdaniji prihod u odnosu na konvencionalnu trgovinu, kod koje mali proizvođač dobiva mizernu cijenu za svoje proizvode, dok većinu prihoda ubiru velike kompanije. Stoga je kod ovakvog principa trgovine veliki naglasak upravo na socijalnoj pravdi.

Bio Beauté® by NUXE – društveno odgovorni koncept

U procesu razvoja nove Bio Beauté by NUXE linije, sirovine i sastojci su birani na temelju njihovih svojstava, ali i njihovog porijekla, u skladu s politikom održivog razvoja:

‘Kad god je moguće, biramo sirovine od lokalnih dobavljača, fair-trade mrežu i odgovorne proizvođače. Pažljivo birani partneri koji uljepšavaju kožu samo najboljim sastojcima iz svijeta prirode.” Aliza Jabes, CEO NUXE grupe

Čisti organski sastojci poput ulja sezama u novoj Bio Beauté by NUXE linija s ekstraktom citrona s Korzike, dobiveni su upravo iz fair trade mreže proizvođača s Malija. Također, organski glicerin za njegu kože kupuje se od odgovornih proizvođača u Indiji i dobiven je iz kombinacije 3 biljna ulja, čija se stabla proizvode u polu-pustinjskim područjima, gdje njihov uzgoj doprinosa obogaćivanju tla.

biobeaute_body_refreshingdeodorant_decor

Oslobađajuća svježina organskog dezodoransa – organski (BIO) dezodorans sa sastojcima iz fair trade mreže, bez alkohola, aluminijevih soli i parabena, uz dokazanu 24-satnu učinkovitost i neodoljivo osvježavajući miris? Otkrijte novi, Bio Beauté® by NUXE 24-satni osvježavajući roll-on dezodorans čija ultra-osvježavajuća tekstura garantirano ne ostavlja bijele tragove na koži, niti žute mrlje na odjeći. 10 esencijalnih ulja pročišćavaju kožu, sprječavaju neugodne mirise i omekšavaju kožu, dok 5 cvjetnih vodica djeluje osvježavajuće i smanjuje znojenje. Prah škroba upija vlažnost, a aloe vera smanjuje iritacije.

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje