T- ZONA JE STVAR PROŠLOSTI? DANAS SE SVE VRTI OKO U – ZONE
T 12-25 U 25-40
Pretjerano lučenje sebuma Način života + vanjski uvjeti

Adolescenti imaju najviše problema s T-zonom. U razdoblju adolescencije nepravilnosti se javljaju u T-zoni, dok se u odrasloj dobi formiraju u obliku slova U1.

Svima poznata T-zona obuhvaća čelo i nos, dijelove lica na kojima se nepravilnosti najčešće javljaju zbog pretjeranog lučenja sebuma. Nečista T-zona usko je povezana s djelovanjem hormona. Problemi s T-zonom kod masnog su tipa kože većinom prisutni od adolescencije do 25. godine.

Od 25. do 40. godine nepravilnosti se najčešće javljaju u U predjelu – na bradi, obrazima i oko usta. Isti je slučaj i s aknama koje se javljaju u zrelijim godinama i prvenstveno su rezultat načina života i vanjskih uvjeta, a mogu utjecati na sve tipove kože.

Clarisonicove četkice

Clarisonicove četkice je oblikovao tim stručnjaka u cilju tretiranja određenih tipova kože i nepravilnosti. Odlikuju se vrhunskim dizajnom i usklađene su s radnom frekvencijom uređaja. Iznimno meke, brzosušeće, zaobljenih vrhova, izrađene od materijala DuPont® Tynex® omogućavaju blago i ugodno čišćenje lica.
Četkica Clarisonic Deep Pore Brush Head preporučuje se za sve tipove kože s proširenim porama, budući da stupnjevanim dvostrukim djelovanjem čisti i uklanja masnoću i nečistoću koje začepljuju pore. Ova je četkica kompatibilna sa svim Clarisonicovim uređajima za čišćenje lica.

KRISTINA UKALOVIĆ, VODITELJICA POLIKLINIKE BAGATIN, SAVJETUJE
Clarisonic četka je odličan odabir za sve vrste koža budući da postoje različiti nastavci, a posebno bih ju preporučila osobama s problematičnom kožom jer njihova njega i liječenje problema jačeg lučenja sebuma započinje svakodnevnim i detaljnim čišćenjem kože lica. U tome će Clarisonic biti besprijekoran.

Sve za vaše vjenčanje