Hi! Emma Chamberlain vas nestrpljivo čeka na svim kioscima od 25. veljače… Doznajte što smo vam pripremili u novom broju Cosmopolitana!

Kada veza postaje veza, pitanje je na koje nitko od nas za stolom očito ne može odgovoriti. Ok, svima je jasno da su ljubavne veze užasno komplicirane, nestabilne i varljive, da ih je jako teško definirati te da svatko od nas za stolom koristi drugačije računanje vremena, no što je s onim situacijama kada imate dečka, volite ga, maštate o budućnosti, ali vam se, unatoč svemu, dogodi jedan polupijani i tako sočan poljubac s frendicom koja vam se sviđa? Trebate li mu priznati ili ne? I ne manje važno – jeste li upravo otkrili o sebi nešto što dosad niste znali: da ste prikrivena biseksualka ili ste samo bicurious? Ili još bolje, što kada vam se u životu ponovno pred vratima pojavi bivši frajer, da baš onaj koji vam je opako slomio srce, i još uz to nekoliko puta objema nogama skočio na njega, tek toliko da bude siguran da ga je potpuno zdrobio, i sada glumi da je Brad Pitt? I zašto nas, kvragu, tako prokleto privlače negativci na velikom platnu?

Sve su to pitanja koja su nas opsjedala u mjesecu zaljubljenih i nisu nam dala spavati pa smo upalili svjetlo, popili duplu kavu, izašli u grad, otišli na nekoliko tuluma, filmskih i kazališnih premijera, nazvali nekoliko stručnjaka te iskoristili kojeg bivšeg kako bismo pronašli prave odgovore. Ok, putem smo na svojoj koži otkrili i što je to retrogradni Merkur te da nas je za stolom sjedilo nešto više jer su pojedini članovi društva imali na svoje mobitele i laptope prikopčane privatne hakere koji su im saugali podatke 0 – 24. Ovim putem zahvaljujem hakerima na neželjenoj pažnji te što su i indirektno pridonijeli Cosmo kolegijima, konkretno rečeno nastanku teme “Tko mi je ukrao identitet?” te kako zaštititi svoju privatnost.

Nina Slišković Goleš istražila je koji su to talentirani i seksi glumci zbog kojih hrlimo u kazališta, a za to je još dobila i honorar. :) Marina Vujčić priznala je da bez intuicije i šestog čula koje sve više pažljivo sluša ne bi bilo nijednog njezina romana ni drame, a kamoli uzbudljivih poslovnih avantura, a Nađa Irena Fišić razgovarala je s najaktivnijim hrvatskim feministkinjama – hrabrim curama koje ruše barijere na svim područjima i bore se za ravnopravnost spolova. Od seksizma koji nas svakodnevno bombardira na društvenim mrežama do borbe protiv nasilja i obrane prava na izbor svake žene kao što je pobačaj.

A kakav bi to bio Cosmopolitan da nije otišao u najuzbudljiviji grad na svijetu – Rijeku? Za one koji su propustili umjetnički spektakl o kojem se danima priča – “Operu industriale”, koja je na veličanstven način odala počast svim vrijednim radnicima, industriji i slobodi umjetničkog izražavanja, tu je talentirani riječki glazbenik Boris Štok koji vam otkriva svoja hot mjesta u Rijeci. Gradu koji ove godine doslovce ne spava i koji poput Cosma slavi različitost, hrabrost, bunt, ali i toleranciju.

Potražite novi broj Cosmopolitana na svim kioscima od 25. veljače!

Sve za vaše vjenčanje