Čini se da nema dana da se u medijima te posebno na društvenim mrežama ne susretnemo s jednim od reprezentativnih primjeraka zaručničkih prstena slavnih i zabavnim pričama o ludim zarukama. I dok sam čin zaruka nije nov, seže još u doba prije antičke Grčke i Rima, čini se kao da je opet u modi, da je popularniji nego ikada prije. Voljeli ili ne zaruke, one su čin ljubavi dvoje ljudi, a koliko će elemenata biti uključeno u samu prosidbu ovisi o stilu i željama para. Sa ili bez kiše latica ruža, večere i šampanjca, sa ili bez faktora iznenađenja, pod zvjezdanim nebom, s dijamantnim ili nekim jednostavnijim prstenom – odluka je vaša, a mi vam otkrivamo zanimljivosti o zarukama slavnih, čija imena, priče i veličine zaručničkih prstena privlače pozornost svih koji vole zaruke i vjenčanja.

George Clooney i Amal Alamuddin

Njihove su se zaruke dogodile nakon pripreme romantične večere u njegovu domu u Los Angelesu. No prema onome što je George Clooney ispričao u “The Ellen DeGeneres Showu”, sam čin prošnje nije išao lako, gotovo se pretvorio u romantičnu komediju jer navodno uopće nije bilo lako privući pozornost lijepe Amal. U okolnostima koje ovom dotad vječnom neženji baš i nisu išle na ruku, on je kleknuo i zaprosio je zadivljujućim 7-karatnim dijamantnim prstenom. Njezina je reakcija bila neočekivana, a vidjevši prsten navodno je izjavila – pa to je prsten. Ali najvažnije je da je rekla “da”, što je bio korak bliže nezaboravnom vjenčanju u rujnu 2014. godine.

Eva Longoria i Jose Antonio Baston

Lijepa Eva je sredinom prosinca 2015. na svom profilu na Instagramu objavila fotografiju iz Dubaija, gdje je gostovala na filmskom festivalu, na kojoj dijeli poljubac sa svojim dečkom, naočitim José Antoniom Bastónom, predsjednikom velike TV kuće Televisa. Osim poljupca, impresivan detalj s fotografije je i raskošan vjenčani prsten. Par se zaručio na veličanstven način – u pustinji, na pješčanim dinama, sjedeći na perzijskom tepihu i svilenim jastucima. Naočiti Pepe iznenadio je Evu crvenim rubinom, što je ona i prenijela komentarom ispod fotografije: “Ummm so this happened… #Engaged #Dubai #Happiness.”

Sofía Vergara i Joe Manganiello

Njihova ljubav dobila je novu dimenziju za Božić 2014. godine, kada je zgodni Joe Manganiello zaprosio ljepoticu Sofíju Vergaru. Osim predivnim prstenom, on ju je iznenadio prosidbom na španjolskom, a priznao je da je bio jako nervozan zbog tog govora jer dok prosite vatrenu Kolumbijku nikako ne želite pogriješiti. Nju je sve oduševilo, posebno rečenica “Eres mi todo” ili, u prijevodu, ti si moje sve. Raskošni dijamantni prsten zasjao je na ruci lijepe Sofíje, a društvene mreže preplavile su rečenice kojima je par iskazivao svoju sreću.

 

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje