Zaručničko fotografiranje sve je popularnije. Pa tako ne čudi što su od proljeća do jeseni brojni parovi u potrazi za lijepim lokacijama te profesionalnim fotografima koji će fotografijama zabilježiti taj važan korak u vezi dvoje ljudi.

A što je s zaručničkim fotografiranjem ljeti? Profesionalci nas upućuju da ljeto kao i svako drugo godišnje doba ima svoje prednosti ali i nedostatke. Pa se kao prednost ističe divna priroda, bogatstvo cvijeća u vrtovima, ljepota prirodnih krajolika, posebica obale mora. Također veliki plus je prirodno svjetlo, posebice dva sata prije zalaska sunca jer imperativ je uloviti zlatni sat! A svi dobro znamo koliko su divne fotografije okupane toplim i zlaćanim zrakama sunca.

Ali ljetni termini imaju i svoje nedostatke, prije svega vrućinu. Zato je važno uskladiti termin fotografiranja na dio dana kada je manje toplo, paziti da uz sebe imate dovoljno vode, prema potrebi lepezu. Neke se djevojke brinu i zbog visoke vlage u zraku koja voli pokvariti frizuru ali to može biti i razlog za stilske promjene kroz samo fotografiranje. Odluka je na vama!

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Unsplash

Sve za vaše vjenčanje