Znate li da je upravo zima savršeno godišnje doba za zaruke? Jer što može biti bolje od malene kutije sa znakovitim prstenom pod božićnim drvcem, pitanja želiš li se udati za mene dok odbrojavamo zadnje sekunde do Nove godine ili romantičnog izlaska na Valentinovo uz desert iznenađenja? No mnoge  muškarce zaruke pomalo plaše jer im nije lako pronaći pravo mjesto i trenutak u kojem će zaprositi voljenu, a ponajviše se pribojavaju kakav prsten odabrati a da bude savršen. Zato mi pomažemo savjetima profesionalaca!

  1. Dosjetljivost je najbolji saveznik

Diskretno osluškivanje komentara nakon razgledavanja usputnog izloga, nekog prstena u časopisu ili pak na brojnim internetskim stranicama može biti od velike pomoći. Također, važno je međusobno se dobro poznavati. Ne zaboravite uključiti intuiciju, razgovarajte s njezinom najboljom prijateljicom o tome što bi joj se više moglo sviđati, a zajedničko biranje kao spasonosno rješenje ipak neka bude posljednja opcija.

  1. Dijamantni prsten – prsten nad prstenima

Dijamantni prsten često je prvi izbor i isključuje druge mogućnosti jer karakteristikama najbolje opisuje važnost trenutka. Savršen zaručnički prsten možemo opisati kao uspješan spoj dijamanta i prstena koji ga prihvaća, a kakav će biti konačan izgled, ovisi o veličini i stilu brušenja dijamanta te konačnoj formi prstena, ali prije svega o vašim financijskim mogućnostima.

  1. Dobar savjet zlata vrijedi

Pri odabiru prstena izbor dragog kamena više je osobni izbor onoga koji bira, a oblik prstena trebao bi biti odraz osobnosti i stila zaručnice. Mogućnosti su brojne, a kako bi se željeni prsten mogao izraditi na vrijeme, unaprijed se raspitajte i savjetujte. U razgovoru i nakon stručnih savjeta neke od ideja o idealnom zaručničkom prstenu možda će se sagledati iz drugog kuta, neke učvrstiti, a možda se pojave i neke nove.

  1. Veličina je važna

U ovom slučaju veličina se nikako ne određuje odoka. Ujedno ne možete ni samo tako uzeti ruku buduće zaručnice i izmjeriti prst. Zato slušajte savjete zlatara jer oni znaju što i kako napraviti u takvim situacijama ili jednostavno pokušajte nakratko neprimjetno “posuditi” prsten koji draga inače nosi i donesite ga zlataru koji će u trenu odrediti idealnu veličinu.

  1. Odabran s ljubavlju

Bez obzira na to je li prsten koji ste odabrali velik ili sasvim dovoljno velik, klasičnog stila ili u nekoj zanimljivoj formi, sličan drugima ili izrađen po vašoj ideji, to je prsten kojim izražavate svoju ljubav te vašoj vezi dajete novu dimenziju. Zato uz malo truda isplanirajte savršen trenutak u kojem ćete postaviti pitanje života i hrabro naprijed. Mi vam čestitamo!

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje