Sve je veći broj mladenaca koji su u želji da svoje vjenčanje ili barem ceremoniju vjenčanje održe u prirodi, daleko od buke, gužve i okolnosti nametnutih koronavirusom. Sve je veći broj parova koji se okreću prema prirodi, ideji održivosti, pa je i sve veći broj lokacija koje postaju zanimljive za organizaciju samog vjenčanja. I tome je tako diljem svijeta. Jedna od lokacija je posebno popularna, a to je šuma. Privlači ljepotom stabala, prirodnim ambijentom, osjećajem slobode… I dok ovdje govorimo uglavnom o činu sklapanja civilnog vjenčanja (a brojne divne fotografije potvrđuju koliko su ta vjenčanja održana u šumi lijepa), važno je istaknuti elemente koji moraju biti zadovoljeni i prije same odluke za vjenčanje u okrilju šume.

Dozvole

Prove korak su zasigurno moguće lokacije. Sastavite popis koji može uključiti parkove prirode, privatne posjede, šumarke u sklopu objekta za proslavu vjenčanja… te se potom raspitajte kod službenih osoba o samoj mogućnosti te potrebnim dozvolama i dopuštenjima za organiziranje samog čina. Jer o tome ovise i svi daljnji koraci.

Logistika

Od velike je važnosti da ukoliko dobijete dozvolu u detalje isplanirate svaki logistički segment – organizaciju prostora, sjedenja, transport uzvanika, što u slučaju kiše, da li su vam potrebna sredstva protiv komaraca i buba, catering korner, rasvjeta, dekoracije… Zahtjevno? Da, ali je i moguće!

Udobnost

Uzvanici koji dolaze na vjenčanje moraju biti upoznati s uvjetima pa je važno odrediti i dress code kako bi se odjećom te obućom pripremili za mjesto vašeg vjenčanja. Također je važno da se omogući siguran dolazak, sjedeće mjesto, dodatni ogrtač u slučaju hladnog vremena ili čak kišobrani ukoliko vas iznenadi kiša. Dobro organizirani prostor pružit će uzvanicima osjećaj sigurnosti te će i sam čin vjenčanja biti ljepši.

Sigurnost

Za planiranje vjenčanja u šumi od velike pomoći će biti angažirati organizatora vjenčanja koji će biti od pomoći kod svake odluke ali i znati što je sve i više nego važno kako bi se organiziralo ovakvo vjenčanje. Na toj je listi i sigurnost, pomoć ukoliko se netk od uzvanika ozlijedi, izvrne nogu… od kutije za prvu pomoć do kontakta s najbližim liječnikom, sve je važno pripremiti.

Kada su ovi uvjeti zadovoljeni trenutak je za one ljepše odluke – o dekoracijama, zabavi, jelovniku, plesu pod zvijezdama…

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIAR Unsplash

Sve za vaše vjenčanje