Nešto plavo… i dalje je čarobni dodatak brojnim mladenkama diljem svijeta pa zasigurno veseli najava da će jedna od trendi boja u svijetu vjenčanja 2021. biti upravo svijetlo plava. Nježne, puderaste plave, boja različka, lila plave, sivo plave… Ono što je posebno u ovoj najavi je da plava neće biti rezervirana samo za vjenčanja u toplom dijelu godine već kroz sve sezone. Prednosti su joj što pruža dojam elegancije ali i vilinske čarolije posebno kada nijanse svijetlo plave kombinirate s prljavo rozom te lila. Sjećate li se Pantone boje 2016. godine? Rose Quartz i Serenity? Da, to je ta čarobna kombinacija.

Ali ova paleta plavih nijansi savršeno se slaže s tamnom bojom burgundca (ona divna boja tamnih crvenih vina), zagasito naranđastom te boje koje inače smatramo tipičnim za hladne mjesece.

Plava boja divan je detalj u cvijeću, stoga na listu cvjetnih vrsta dodajte hortenzije, potočnice, delfinium, skabioze, anemone… ali ne zaboravite da kada pričamo o vjenčanjima i bojama pričamo i o detaljima. Pa tako plava može biti boja vaših stolnjaka, ubrusa, traka, pozivnica, staklenih čaša i ukrasa…

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Unsplash / Story vjenčanja press

Sve za vaše vjenčanje