Ima nešto posebno u vjenčanjima inspiriranim nekom od prošlih dekada, posebice onima koja su inspiraciju pronašla u raskošnoj estetici ’20 i ’30, hollywoodskom glamuru ’50 prošlog stoljeća, retro boho vibri iz ’60. Ali kada govorimo o vintage vjenčanjima volimo se osvrnuti na romantično vrijeme s prijelaza 19. na 20. stoljeće, na brojnim djevojkama omiljenu Jane Austin estetiku! Tako inspirirana te “odjevena” vjenčanja nazivamo vintage vjenčanjima i ona su u svojoj osnovnoj definiciji elegantna, klasična i svevremenska.

Ako vas privlači takav stil zasigurno se pitate od kuda krenuti kako bi prikupili što više ideja. Savjet je za početak da prema stilu koji vas privlači odaberete i mjesto za proslavu vašeg vjenčanja. Neka ono arhitekturom i/ili detaljima već na prvi pogled inspirira. Važan je eksterijer ali i interijer, detalji poput namještaja, stolica, lustera… Također obratite pažnju pri dizajnu i odabiru pozivnica i detalja koji će pratiti odabrani stil – neka govore bez riječi. Kaligrafija ili stilski fontovi od velike su pomoći u kreiranju pozivnica, baš kao i korištenje zlatne boje ili motiva koji će uz odabranu tematiku odlični naglasiti sjaj proplih vremena.

Osim odabrane vjenčanice (birajte model koji vam savršeno pristaje) razmislite o velu, tematskim mini detaljima poput broša, rukavica, mini torbice… Naravno i vjenčani buket mora biti u stilu pa obratite pažnju na vrstu cvijeća koju odabirete te detalje poput mašni i uresa.

Detalji poput najma vinateg automobila, mjesta izricanja zavjeta, rukom pisanih zavjeta, dekoracija… sve je važno jer vintage vjenčanja se vole zbog osobne reinterpretacije onog najljepšeg iz tih prošlih vremena. Za inspiraciju ponovite koji od omiljenih nastavaka serije Downtone Abby, Film Ponos i predrasude i krenite u skiciranje vaše vizije vašeg vintage vjenčanja.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Mihoci Studios

Sve za vaše vjenčanje