Donosimo izvrsne novosti! Pripćenje za javnost iz Ureda TZ Istarske županije velika je stvar za industriju vjenčanja te kako regionalnu tako i nacionalnu prepoznatljivost Istre te Hrvatske kao neodoljive lokacije za destinacijska vjenčanja. Veselimo se realizaciji planiranih aktivnosti te budućim vjenčanjima za pamćenje.

Poznato je da Istra predstavlja savršeno mjesto u kojem izreći sudbonosno “da” i doživjeti najromantičnije vjenčanje na svijetu. Uz to ima idealnu klimu, nudi nevjerojatne kulise, živopisne srednjovjekovne gradiće i skrivene stancije, atraktivne vinograde, bajkovite vidikovce i šarmantne lokacije uz more. Kako bi priča bila zaokružena, raspolaže najboljim hotelima, restoranima i vinarijama. Prepoznala je to Turistička zajednica Istarske županije još 2014. godine kada je pokrenula projekt „Istra Wedding Destinacija“ u sklopu kojeg su pokrenute brojne inicijative usmjerene pozicioniranju Istre u tom smislu.

Jedan od prvih koraka bio je okupljanje svih partnera koji se bave ili sudjeluju u organizaciji vjenčanja u Istri kako bi se s njima uspostavila komunikacija i suradnja. Tako je nastala specijalna web stranica na kojoj su istaknuti ključni partneri: od agencija za organizaciju vjenčanja (9), lokacija za vjenčanje (24), usluga za vjenčanje (18) do cvijeća i bombonijera (5): www.istra.hr/hr/informacije/vjencanja. Stranica s godinama dobiva sve veći broj i zainteresiranih partnera i posjetitelja, a koriste je kako domaćim tak0 i strani mladenci koji svoje vjenčanje namjeravaju organizirati upravo u Istri.

Kako bi se daljnje unaprijedio i razvio navedeni turistički proizvod, a Istra brendirala kao wedding destinacija te jačala njena konkurentnost, ovih dana Turistička zajednica Istarske županije dogovorila je konkretne mjere suradnje i razvoja proizvoda sa predstavnicima agencije Weddings In Croatia, okupljenih s još tri partnera: Flammeum weddings, Studio Brzak weddings i Lepor Weddings, koji će biti angažirani na organizaciji snimanja video i foto materijala s namjenom prikaza presjeka ljepota Istre. Osim kadrova lokacija iz zraka, bit će organizirana i dva stilizirana snimanja na Brijunima te Village & Hotelu San Canzian gdje će se u wedding ozračju prikazati tradicija, vrijednosti i jedinstvenosti Istre, bogatstvo boja, okusa i mirisa regije, vrhunska gastronomija i ponuda vina te raznolikost krajolika (obala i unutrašnjost Istre).

Tako će vedute izvanredne ljepote Istre biti još sugestivnije prikazane zahvaljujući zračnim snimcima, fotografijama i videozapisima čime će se Istra portretirati kao idealna wedding destinacija. Navedenim će se materijalom Istra moći oglašavati na raznim platformama, od vlastitog weba, YouTube kanala, društvenih mreža, specijaliziranih časopisa i drugih wedding kanala, a isto tako koristiti za pripremu promotivnih materijala za sajmove i ciljane prezentacije.

U daljnjem planu suradnje brojne su aktivnosti među kojima i kreiranje popisa najljepših lokacija za vjenčanja, certificiranje, organizacija inspirativnog okruglog stola za razmjenu iskustva, organizacija edukativnih predavanja, standardizacija kvalitete i sl. Turistička zajednica Istre vjeruje da se razvojem wedding proizvoda može znatno ublažiti sezonalnost turizma te ojačati pred i posezona, a posljedično povećati prihodi lokalne zajednice izvan sezone te promovirati nedovoljno razvijena turistička područja i mali poduzetnici.

FOTOGRAFIJE ustupljene od Weddings in Croatia, mladenci Ana i Horst, Lukart Wedding Photography

Sve za vaše vjenčanje