Časopis Story okupio je brojna poznata lica na subotnjem događanju Story Green dan u zagrebačkom parku Zrinjevac i proslavio Dan planeta Zemlje, a na događanju je svoju modnu kolekciju Recikled predstavio osebujni dizajner Igor Galaš

Jeste li i vi ekološki osviješteni? Odvajate li otpad, štedite li električnu energiju i brinete li se o našem planetu? Magazin Story već sedmu godinu zaredom daje svoj doprinos kako bi potaknuo što više čitatelja i posjetitelja Story Green dana na važnost očuvanja okoliša i recikliranja te neprestane brige za planet Zemlju. Održan u samom srcu Zagreba, parku Zrinjevac, Story Green dan je kroz zabavno-edukativni program pod voditeljskom palicom Maria Valentića, razveselio brojne građane.

U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje časopis Story tradicionalno cijelu nakladu tiska na 100% recikliranom papiru, što je jedinstven iskorak među domaćim tjednicima kojim se iz godine u godinu podiže svijest čitatelja o potrebi recikliranja i očuvanja prirode. Brojna poznata lica poput Katarine Baban, Andree Andrassy, Gorana Grgića, Deana Pelića, Jurice Popovića, Ante Vrbana i Ane Radišić dijelili su sadnice vrtnog centra Fragaria Planta i Zrinjevca svim posjetiteljima u zamjenu za reciklirani papir, staklo i plastiku.

Projekt je podržala i omiljena mineralna voda brojnih generacija u Hrvatskoj – Jamnica koja je dobila novo, modernije ruho. Uz maštoviti dizajn potpuno drugačije art deco etikete, Jamnica je predstavila i svoje novo pakiranje u PET ambalaži od 1 L. Uspješno rješenje potpisuje poznati ilustrator i grafički dizajner – Vedran Klemens. Ovo pakiranje praktično je za vesela obiteljska i druženja s prijateljima, bilo da se radi o izletima, roštiljanjima ili pikniku u nekoj od zelenih gradskih oaza.

Na važnost korištenja staklene ambalaže podsjetila je tvrtka Vetropack Straža kroz zanimljivu radionicu oblikovanja i puhanja stakla. Nakon što se isprazni, staklena ambalaža postaje dragocjena sekundarna sirovina i važan input u proizvodnji stakla. Korištenjem 100 kg recikliranog stakla štedi se 120 kg primarnih sirovina, a smanjene su i emisije CO2 te potrošnja energije potrebne za taljenje.

Veliko zanimanje posjetitelja izazvala je i tvrtka Stadasa svojim originalnim proizvodima, čarobnim sprejom za nos SNUP, odličnim saveznikom kod problema s alergijom i prehladom, te ljekovitim naljepkom ITAMIkoji djeluje protiv akutnih bolova nastalih uslijed istegnuća, uganuća, udaraca i različitih sportskih ozljeda.

Stručan tim Oktal Pharmepredstavio je energizirajuću kremu za noge CEDRALEXkoja u trenu rješava osjećaj umornih i teških nogu.

Bioteka – udruga za promicanje biologije i srodnih znanostiosmislila je znanstvenu radionicu o pročišćavanju vode, a polaznici su doznali više o vodnim resursima te zagađenjima i recikliranju vode.

Za dječji kreativno-sportski sadržaj pobrinula se Sport Educaizradom razglednica od recikliranog materijala, oslikavanjem staklenih boca te brojnim sportskim radionicama. Novost Story Green dana suradnja je s Malim placom, jedinstvenom mobilnom tržnicom lokalnih organskih proizvoda i poznatim gastro projektom. Mali plac je posebno za Story Green dan okupio lokalne male proizvođače koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način. Gost Malog placa bio je Centar UNUO za kreativno osposobljavanje osoba s invaliditetomkoji su donijeli svoje domaće kekse Hookie, izrađene s puno ljubavi i pažnje.

Posebna modna poslastica bilo je predstavljanje kolekcije Recikledkoju potpisuje dizajner Igor Galaš, a izrađena je od ostataka šivanih odjevnih predmeta. Cijeli opus naglasio je umjetnik i frizer Mario Treščec zanimljivom interpretacijom oglavlja i frizura, dok je za šminku bila zadužena Andrea Ivanović.

Svojim nastupom posjetitelje su oduševili dječji zborovi Zagrebački anđeli teKikići i Genijalci, a na Story Green danu zapjevale su i mlade zvijezde Mia Dimšić, David Temelkov, Jure Brkljača i Marko Kutlić. Posebno je veselo bilo u foto kutku Photo Boothiquea gdje je predstavljen novi model – beauty mirror photo booth.

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje