Ukoliko još niste – sada je pravi trenutak za otvoriti web stranicu za vaše vjenčanje. O prednostima iste (kako u realnim okolnostima, a posebno u ovim teškim vemenima za sve buduće mladence a uzrokovane koronavirus situacijom) govori nam Martina Rakić, organizatorica vjenčanja koja iz osobnog iskustva zna sve o prednostima kreiranja virtualne adrese za vjenčanje. Svim budućim mladencima, onima koji su zadržali svoj datum vjenčanja kao i onima koji su ga morali pomaknuti – šaljemo podršku!

Kao organizatorica vjenčanja uvijek mladencima preporučam da kreiraju internetsku stranicu za svoje vjenčanje. To je odličan izvor informacija za uzvanike, a mladencima će uštedjeti puno vremena, jer će sve informacije biti objedinjene na jednom mjestu. Danas postoji veliki broj besplatnih platformi za izradu web stranica, ali ako se odlučite i za plaćenu verziju koju ćete moći u potpunosti prilagoditi svojem vjenčanju, nećete morati izdvojiti više od stotinjak dolara. I nešto vremena.

Unos sadržaja je maksimalno pojednostavljen, te je u postojeće predloške dovoljno unijeti sadržaj koji se odnosi na vaše vjenčanje. Privatnost vas ne mora brinuti – većinu Google ne indexira, a stranicu uvijek možete i zaštiti korisničkim imenom i/ili lozinkom. Vašu domenu možete uzvanicima komunicirati kroz pozivnicu ili jednostavno poslati link mailom.

Osnovne informacije koje je potrebno uvrstiti na web stranicu, iste su kao i za pozivnice: imena mladenaca, datuma, lokacije i vremena za ceremoniju i svadbenu večeru. No, online forma pruža vam mogućnost da na jednom mjestu podijelite veliki broj informacija. Ako imate uzvanike iz inozemstva ili ste se odlučili za vjenčanje na nekoj destinaciji udaljenoj od vašeg mjesta stanovanja, obavezno uključite točnu adresu i/ili kartu do lokacije, kao i detalje oko toga kako doći, gdje odsjesti, što posjetiti… Možete uključiti i preporuke vaših omiljenih restorana ili plaža. Web je također idealno mjesto za ispričati priču o vašem upoznavanju, predstaviti vjenčane kumove, podijeliti nekoliko fotografija s prvih zajedničkih putovanja ili možda zaručničkog sessiona.

Još jedna prednost ovakve web stranice je i vođenje evidencije o dolasku uzvanika u elektronskom obliku. Naime, umjesto klasičnih telefonskim potvrda dolazaka, uzvanici mogu na posebno određenom mjestu upisati svoje ime, ime pratnje i eventualne posebne napomene (najčešće vezane za jelovnik).

Iako je na samom početku potrebno uložiti nešto više vremena za unos sadržaja, dugoročno će vam se to sigurno isplatiti i uštedjeti brojne prepiske s uzvanicima koji će htjeti saznati dodatne detalje o vjenčanju. To vam garantiram ne samo kao organizator, nego kao i mladenka koja si je na taj način uštedjela puno živaca i vremena.

Martina Rakić, Weddings In Croatia

Fotografije Martina Rakić privatni album

 

Sve za vaše vjenčanje