Možda ste upravo vi jedan od parova koji sanjari o vjenčanju na pješčanoj plaži, na rubu pustinje, tropske šume, podno stoljetnog hrama ili u srcu svjetske metropole? Možda i nije idealan trenutak za putovanja i vjenčanje na drugom kraju svijeta ali sanjaranje nam nitko ne može zabraniti. Pa tako u očekivanju ‘novog normalnog’ i uzbuđenja pred let na neku vama omiljenu destinaciju pozivamo vas da – ne odustanete. Od snova, ljubavi i vjenčanja na dalekim i egzotičnim lokacijama. Istražite, odlučite i ostvarite svoje snove! Donosimo vam prijedloge zemalja koje su visoko na ljestvici poželjinih lokacija za destinacijska vjenčanja. Naravno na toj ljestvici je i Hrvatska koja jedva čeka povratak stranih parova, ali ovaj put pišemo o nekim drugim lokacijama diljem svijeta koje su se nametnule kao top popularne u bližoj budućnosti. Veličanstvene fotografije na društvenim mrežama privlače svojim posebnostima, ali i doživljenim a na vama je da u oceanu ideja odlučite da li su plaža, grad ili pustinja vaš izbor. Otkrijte zemlje koje privlače, zavrtite globus i recite da prilici za najjedinstvenije vjenčanje ikad, vjenčanjem daleko od doma.

Meksiko

Spoj kulture, odlične hrane, povijesti, predivne arihtekture… samo su neki od razloga zašto izreći da pod meksičkim nebom. A kad tome pridodate predivne plaže, tropski raj Rivijere Maya, snažne boje i motive koji mogu biti savršenom kulisom za vaše vjenčanje, sasvim je razumljivo zašto sve veći broj parova sanjari o vjenčanju u Meksiku.

Kostarika

Moto ove zemlje je Pura Vida – jednostavan život, i dovoljan je za osjetiti lifestyle koji vas tamo očekuje. Ljudi su izuzetno srdačni, a priroda vam nudi veličanstvene pejzaže, od kišnih šuma do vrhunskih plaža. Lijepa vjenčanaja vas očekuju i u unutrašnjosti, u pitoresknim gradićima, uz podnožje vulkana Arenal… a trenutaka za pamćenje bit će i više nego što možete zamisliti.

Maroko

Oh, Maroko! Mistična i magična destinacija omiljeno je odredište brojnim putnicima ali i budućim mladencima. Čak i u vjenčanim trendovima za godinu pred nama možemo primjetiti utjecaj boja, motiva i detalja tipičnih za Maroko. A tamo vas svi ti detalji očekuju na svakom koraku, bilo da odaberete kao mjesto vjenčanja veličanstveno mjesto u medini Marakeša, vjenčanje u pustinjskoj oazi, ceremeoniji u Sahari ili vile veličanstvene arhitekture.

Grčka

Kao stvorena za romantičare. Gradovi ili otoci ov isi o vašoj želji ali mi smo sigurni da nema romantičnijeg od izricanja da na Santoriniju u trenutku zalaska sunca iznad Egejskog mora. Ova je zemlja uronjena u najbolje od tradicije, vrhunsku hranu i doživljaj Mediterana. Grčka je i inače omiljena destinacija za bračna putovanja, jedna od onih koja nudi romantičan odmor ali i priliku za otkrivanjem jedinstvenih povijesnih lokacija i bogate prošlosti.

Vijetnam

Profesionalci kažu da je vezano uz Vijetnam impresija slična onoj vezano uz Maroko. Do nedavno otkrivalo ga se turistički da bi danas se svrstao visoko na listu odredišta za vjenačanja. Gradovi bruje posebnom energijom, svaki kutak je idealan za vrhunske fotografije. Tu su i luksuzni resorti kao stvoreni za tropska, glamurozna vjenčanja ali i predivan priroda u unutrašnjosti zaodjevena u prirodne ljepote ali i blagost domaćina.

Australija

Daleka, daleka destinacija sve je privlačnija paroviam koji razmišljaju u destinacijskom vjenčanju. Gradovi, Sydney i Perth omiljena su odredišta zbog urabene atmosfere ali i top plaža (tko bi odolio vjenčanju na Bondi beachu), ali domaćini kažu da je to samo mali dio onog što vas očekuje na ovom kontinentu. Veličanstvena pustinja nedaleko od Melbourna, Cactus Country, novo je otkriće kojem je teško reći ne.

Havaji

Uvijek omiljeno odredište. Zeleni Kauai i tropski raskošan Maui nude više od odmora na plažama. Jer ovdje ej sve uronjeno u aloha duh, slično kao i na Kostariki, toplina domaćina, raskošna priroda, kristalno čist Tihi ocean, mogućnost za vrhunski tropical glam ili casual boho stil vjenčanja ovdje se podrazumijevaju. Na Havajima se čini da su palme izrasle samo zbog vas, a divna klima, bogata kultura te jedinstvena kuhinja tome govore u prilog.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Junebug, Best of Destination 2019.

 

Sve za vaše vjenčanje