Okolnosti u kojima živimo nam i ne idu na ruku ali nas potiču za traženjem novih rješenja. Baš poput onih kako proslaviti godišnjicu braka, zaruka, prvog poljupca… kod kuće!

Pojam socijalne distance smo usvojili, čak i predobro. I koliko god nas ta mjera odvaja od nama dragih ljudi ona nas neće spriječiti u malim proslavama velikih datuma. Jer upravo su datumi prvog poljupca, zaruka i vjenčanja, i više nego odličan razlog za mini proslave, intimna slavlja dvoje ljudi. Ta mala slavlja, organizirana unutar vaša četiri zida lako mogu postat trenuci za pamćenje, prilike ne samo za razmjenu darova već i uživanje. A koje su to mogućnosti za mini kućne proslave?

  1. Kućno kino – odaberite mama omiljeni film, zid za projekciju, udobno se smjestite na hrpi jastuka, pripremite grickalice…
  2. Tematska večera – i vaša kuhinja sasvim je dovoljna za pripremu vama dragih jela ali ukoliko smatrate da niste dovoljno vješti preporuka je dostava obroka iz vama omiljenog restorana. Pripremite stol, ugodnu glazbu, nazdravite…
  3. Virtualno putovanje – možda je i vas pandemija zaustavila u putovanjima i u planiranju budućih putovanja. Ali putovati se može i uz savršene video uratke, priče i čarobne doživljaje brojnih dijelova planete. Na vama je da zavrtite globus i odlučite kamo to putujete za vama važnu godišnjicu! Naravno, u savršenom društvu!
  4. Savršeni kokteli – s ili bez alkohola, manje je važno, jer priprema koktela je vještina, razlog za učenje, uživanje te druženje. Nazdravite odlukama i svjetlijoj budućnosti.
  5. Večer uspomena – ovo je idealan trenutak za izvaditi kutiju sa starim fotografijama ili zavrtiti na nekom od ekrana fotografije koje možda i godinama niste pregledali. Jer fotografije su uspomene koje bude osjećaje, podsjećaju nas na zabavne trenutke, te na to tko smo bili prije samo nekoliko godina.
  6. Igrom do zabave – možda ste upravo vas dvoje gamerski par, onaj koji zna koristiti sofisticiranu tehnologiju ili onaj koji rado poseže za klasičnim društvenim igrama. Zaigrajte, zabavite se, nazdravite malim pobjedama!

I ne zaboravite kreirati atmosferu ugodnom rasvjetom, lampicama, svijećama, dogovorite se da li ćete se oblačiti kao za van ili ostajete u udubnoj home odjeći, iznenadite partnera omiljenim zalogajima, bocom vina, opustite se, uživajte…

Tekst M.R.

Fotografije Unsplash

 

Sve za vaše vjenčanje