Izložba simboličnog naziva Minuta šutnje postavljena je proteklog vikenda u Laubi – kući za ljude i umjetnost u povodu obilježavanja Međunarodnog dana planeta Zemlje 22. travnja. Fotografije Zorana Marinovića, koje hrvatskoj publici predstavlja National Geographic Hrvatska, pogledale su i poznate osobe – Ivana Paradžiković, Mara Bratoš i Nikša Kušelj, Mirjana Hrga, Hrvoje Rupčić i Kristina Krepela te podržale snažnu poruku odaslanu ovom društvenoangažiranom izložbom.

Fotograf Zoran Marinović i National Geographic Hrvatska našli su se zajedno pod motom – nadahnjujmo ljude da se skrbe o svom planetu. A kad ni fotografije nisu dovoljne – posežemo za tišinom. Zoran Marinović već godinama snima jedinstveni motiv – prst na ustima, univerzalni znak tišine na svim jezicima svijeta, gestu kojom simbolično želi poručiti urbi et orbi da je minuta do propasti čovječanstva, da nam je nužno potrebna ta unisona MINUTA ŠUTNJE za planet Zemlju. Tako je nastala ova izložba sugestivne, humane poruke kojom National Geographic Hrvatska u suradnji s Laubom želi osvijestiti javnost o važnosti brige za planet Zemlju i potrebi njezina očuvanja.

zagreb 22.04.2017
lauba, national geographic,ng, izlozba, zoran marinovic, izlozba,
mario gucek andromak, hrvoje prcic, zoran marinovic
filip hofer
Otvorenje izložbe Minuta šutnje koja je nastala kao plod suradnje National Geographica Hrvatska, fotografa Zorana Marinovića i Laube-kuće za ljude i umjetnost
Na svim meridijanima i paralelama, od dubina do visina, od djece do staraca, od ratnika do mirotvoraca, od seljaka do urbanista – svi stavljaju prst na usta

Jedna nit koja se provlačila zapravo cijelo vrijeme od Australije do Aljaske, jedan znak šutnje koji je globalni problem i koji je meni kasnije kao autoru postao motiv. Uništavanje, globalno zatopljenje ili zagađenje isto je takav motiv koji se provlači u svim zemljama”, pojasnio je fotograf Zoran Marinović prilikom otvorenja izložbe, koja je postavljena u Laubi – kući za ljude i umjetnost do srijede 26. travnja ove godine.

Izložba Minuta šutnje postavljena je pod okrijem National Geographica Hrvatska
Fotografije govore više od tisuću riječi
Fotoreporter Zoran Marinović godinama je snimao jedinstveni motiv – prst na ustima, univerzalni znak tišine na svim jezicima svijeta

“Stanimo na trenutak, minutu, u toj šutnji, kontemplirajmo tek minutu u tišini o tome što smo učinili i što nam je činiti, i neka nakon minute šutnje zagrme naša djela – za Zemlju!” poručio je okupljenima Hrvoje Prćić, glavni urednik hrvatskog izdanja National Geographica.

 

Pssst za planet Zemlju – izložbu su podržali Mara Bratoš i Nikša Kušelj
Izložba Minuta šutnje u atraktivnom prostoru Laube-kuće za ljude i umjetnost

 

Ivana Paradžiković
Psst za planet Zemlju – izložbu je podržala glumica Kristina Krepela
Meteorologinja i voditeljica prognoze na Novoj TV Ana Bago
Glazbenik Hrvoje Rupčić iz sastava Cubismo u društvu djevojke Ivane
Fotograf Zoran Marinović, urednica i voditeljica na RTL-u Mirjana Hrga i Krešimir Raguž

 

Priključite se i vi pozivu na minutu šutnje za planet Zemlju i šaljite svoje fotografije s prstom na usnama na Facebook – National Geographic Magazine Croatia do 5. lipnja, Svjetskog dana zaštite okoliša. Autor najkreativnije fotografije s motivom Pssst. Minuta šutnje. Za planet Zemlju. bit će nagrađen godišnjom pretplatom na časopis National Geographic Hrvatska.

 

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje