Svo bogatstvo kasnojesenske mode na kioscima očekuje vas u prosinačkom izdanju Ellea! Potražite novi broj na svim kioscima od 20. studenoga

Zavirite u novi Elle koji donosi fashion i beauty trendove – od šljokičastog šarenila do nude monolita, retro revivala do vječnih kožnih komada… Prosinačka je coverstar Nikolina Matičević, ovogodišnja dobitnica Elle Style Awards nagrade za najbolje novo lice modelinga. Njezin je nesumnjivi talent zasjao u objektivu jednog od naših najboljih i najdražih modnih fotografa, Mladena Šarića, u bogatom kariranom editorijalu Queen of Checks, snimljenom na fantastičnoj pozadini radova kiparskog ateljea Lenard. Posve drugačijega senzibiliteta, u editorijalu Birds of Feather fotografkinje Silvije Draz pod umjetničkim i stilističkim vodstvom Craiga Hemminga, Elizabeth Jane Bishop zaigrala se u ekstravagantnim pernatim modnim kompozicijama…

Prosinačko je izdanje Ellea u znaku eha najglamuroznije večeri godine, Elle Style Awards, na kojemu su elegantne skulpturice odnijeli oni koji su obilježili proteklu godinu na području mode i umjetnosti. Fotografske suvenire nezaboravne večeri te blic intervjue sa svim fenomenalnim dobitnicima i dobitnicama pregledajte u ekskluzivnoj knjižici u samome srcu broja. Među ovjenčanima osobito se ističe jedna od najznačajnijih hrvatskih umjetnica, Marija Ujević-Galetović, čije mudre i duhovite misli o radu, umjetnosti, društvu i kulinarstvu donosi opsežan intervju.

Kao časopis koji od svojih početaka odaje počast nevjerojatnoj snazi žena i njihovoj neumornoj borbi za ravnopravnost, Elle donosi i posvetu ženskom prijateljstvu u tekstu Ane Fazekaš Friends, Foes, Frenemies, osvrt na masterclass kultne Anne Wintour iz perspektive Maje Karnik te pogled u povijesni retrovizor prema dizajnericama koje su obilježile modnu prošlost u feljtonu Ane Ahel Žene s iglom, koncem i vizijom. A koje su sve reperkusije razvoja fast fashion fenomena u suvremenom modnom univerzumu, kritički promišlja tekst Nade Mirković naslovljen Fast Fashion ili zašto je moda postala strašno prljav biznis.

U tekstu Dossier: Survivor na temu sekundarne viktimizacije progovaraju neke od najistaknutijih aktivistkinja i posvećenih borkinja za ženska prava, povodom recentnih inicijativa za borbu protiv rodnog nasilja, koje su ovu temu učinile vidljivijom no što je to ikada bila u domaćoj povijesti. Usto je ovoga puta rubrika Elle Ikone s potpisom Tine Lončar posvećena još jednoj moćnoj ženi, Debbie Harry, čiji je turbulentni život ispisan na stranicama novog memoara Face It, prateći uzbudljivu putanju nekadašnje konobarice, go go plesačice i Playboyeve zečice do ultimativne glazbene zvijezde.

Prošećite do najbližeg kioska po svoj primjerak modnog blještavila i ženske snage – potražite Elle od 20. studenoga! Ljepota je unutra.

Fotografije: ELLE, prosinac 2019.

Sve za vaše vjenčanje