Vani pada snijeg, temperature padaju ispod nule, no mi znamo tko će vas zagrijati – novi Cosmo koji je jako hot! Potražite novi broj na svim kioscima od 24. veljače!

Što obući, gdje su nestali dobri frajeri i ne manje bitno – kako stari model dečka koji ne funkcionira, a kojeg uporno godinama birate zamijeniti boljim? Cosmo ima baš sve odgovore pa tako u novom broju donosimo – “Veliki vodič za prekide” kako biste znali što morate raditi ako, nedajbože, jednoga dana do toga dođe, odnosno kako civilizirano prekinuti te sebi i partneru ne nanijeti prevelike ožiljke ili priuštiti trajni PTSP.

A pitali smo se i kako smo kao društvo došli do toga da incidente kao što je onaj splitski u kojem su se dvije srednjoškolke potukle društvo mobitelima samo mirno snimalo te kako stati na kraj nasilju svih oblika, uživo i na društvenim mrežama, emotivnom i fizičkom? Odgovor je za vas potražila Jasmina Rodić.

No iako živimo u suvremenom društvu u kojem emancipacija nije strana riječ, zanimalo nas je zašto smo kao žene i dalje suočene s nejednakošću, omalovažavanjem, staklenim stropovima i nasiljem te jesu li broj kilograma, dužina kose i način odijevanja dovoljno jaki argumenti kako bi se na temelju toga donosila mišljenja, osuđivalo i kritiziralo?

Deset Cosmo djevojaka otvoreno je progovorilo o tome što se dogodilo u njihovu životu kada su drastično promijenile dužinu kose te još jednom dokazale da nema malih i velikih tema te da i najmanje promjene mijenjaju svijet.

P. S. Ne, nismo zaboravili odgovoriti na upit koji je film izvrstan za dejt u ovim hladnim danima? Hm, u velikoj smo dilemi. Za one snažnih živaca tu je Matanićev “Egzorcizam” u kojem glumi Cosmo djevojka mjeseca Nika Ivančić, a za one romantičnije tu je novi film Nevija Marasovića “Comic Sans”.

Ne, nismo se zabunili predlažući vam horor jer, prema istraživanjima psihologa, nema boljeg prijedloga za naglo zaljubljivanje od hororca. Čuli ste za teoriju klimavog mosta (ako niste, guglajte!). A ako je vjerovati njezinim rezultatima, kada su izloženi velikoj napetosti, frajeri su u stanju pobrkati veliki strah s velikim uzbuđenjem. Sorry, super zgodni Nevio je zauzet s Cosmo dejtom na stranici 20, no svi ostali frajeri mogu možda biti vaši. Nadamo se samo oni s puno emocija i finih manira.

Potražite novi broj Cosmopolitana na svim kioscima od 24. veljače!

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje