Family Day održan protekloga vikenda na Zrinjevcu u Zagrebu ispunio je očekivanja i građana i organizatora: svi smo se odlično zabavili i, najvažnije, prenijeli djeci važne poruke za život

Tradicionalna subotnja špica definitivno je bila u znaku Family Daya, hvale vrijedne manifestacije koji su Adria Media Zagreb i portal Roditelji.hr te Grad Zagreb, organizirali na zagrebačkom Zrinjevcu, s ciljem promicanja ekologije, održivog razvoja i važnosti kvalitetnog zajedničkog vremena roditelja i djece. Zrinjevac je odzvanjao smijehom, pjesmom, dječjom igrom, a nije nedostajalo ni kreativnosti kao i važnih poruka za život, jer mališani su imali priliku iz prve ruke naučiti zašto je važno brinuti se o prirodi i kako reciklirati u vlastitom domu. Zelena oaza gradskog središta bila je i savršena kulisa za usvajanje zdravih životnih navika: igranje je vježbanje života, a na Zrinjevcu su se mališani upoznali s brojnim igrama na otvorenom, a zahvaljujući partneru Curaprox odagnali i strah od odlaska k zubaru.

Matija Vučković, voditelj prodaje digitalnih medijskih rješenja u AMZ-u, s Anom Janković, voditeljicom marketinga Curaprox-a, i Mihaelom Dijanić, dr.med.dent
Edukativne radionice pravilnog četkanja zuba s CURAPROX četkicama

Higijenu dječjih zubića treba početi već s izbijanjem prvih zubića, no to neće biti ono klasično pranje kružnim pokretima, kako to čine veliki, već igra s četkicom, jer upravo na taj način, kroz igru, djeca najbolje uče i stvaraju dobre navike. No čim izbije prvi zubić, vrijeme je za posjet stomatologu”,rekla je Mihaela Dijanić, dr. dentalne medicine, aktivni član Udruge za prevenciju karijesa Velika Gorica, koja je djeci demonstrirala kako prati zube. Mali “učenici” – osim što su se riješili straha – kući su otišli i s poklon četkicom Curaprox.

Robna marka Curaprox sadrži proizvode koji su stvoreni samo s jednim ciljem – doživotno očuvati zdravlje zuba i desni

Pravi ljepotan na Zrinjevcu, koji je plijenio pažnju i djece i odraslih, bio je novi SUV Peugeot 2008. 

“Za razliku od klasičnog modela 2008, SUV Peugeot puno je prostraniji za djecu. Bilo je puno upita građana; što nas ne iznenađuje, jer je automobil atraktivan, s ekonomičnim motorom, sa 100 ili 130 konja u obje varijante, benzinskoj i dizelskoj, s mogućnošću automatskog mjenjača i sl. SUV Peugeot 2008 ima prtljažnik obujma 434 l, a robusan stil dodatno je naglašen 18″ kotačima velikog promjera”, rekao je Borna Piršić ispred Peugeota.

Moderan, povezan i tehnološki napedan – SUV Peugeot 2008
Vodliteljica Emina Pršić pozirala je ispred partner vozila projekta – SUV Peugeot 2008
Marina Bižić, voditeljica oglašavanja i promocije Peugeot, i Tomislav Večković, regionalni manager prodaje
SUV Peugeot 2008
Pokloni iznenađenja za najmlađe by Peugeot

U prekrasnom Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu nastupili su dječji zborovi Zagrepčanke i dečki, Kikići i Genijalci te Zagrebački anđeli, zapjevao je i Jure Brkljača, dok je Gradsko kazalište Žar ptica izvelo predstavu Pavao i njegov glavaoU duhu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, na Family Day-u najavljena je i tradicionalna biciklijada Grada Zagreba, koja će se održati danas, 22. rujna s početkom od 18 sati.

Darinka Jug, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša
Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti Mobilnost s nultim emisijama za sve

“Pozivamo građane da dođu podržati našu tradicionalnu Žbicu. Okupljanje sudionika bit će na Zrinjevcu, s južne strane Paviljona, pola sata prije planiranog početka, odakle će kolona krenuti na 7km dugu vožnju”, rekla je Darinka Jug iz Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša. Prva Žbica, koju organiziraju udruga Vozim za Zagreb i Grad Zagreb, održala se 2000. godine i mnogobrojna djeca upravo su zahvaljujući njoj stasala u odgovorne vozače bicikala. Zbog epidemiološke situacije, ovog je puta broj sudionika ograničen, a bilo je potrebno i ranije se prijaviti za utrku. Na događanju je sudjelovao i Mali plac – mobilna tržnica lokalne i organske hrane koja je okupila OPG-ove i z središta Hrvatske. Kao uspomenu na Family Day posjetitelji su ponijeli i obiteljske fotografije by Photo Boothique.

Izložbeni štand organizatora portala Roditelji.hr zablistao je uz cvijeće IRIS MBM Vrtnog centra
Edukativne radionice by Sport Educa
“Ponesi cvijet, spasi planet”, glavni je moto nove eko inicijative “Cvijeće i drveće” u organizacije Sport Educe
Anita Vukušić Crevar i Sport Educa kroz ekološku inicijativu Cvijeće i drveće predstavili su niz radionica koje uključuju i suradnju s književnicom Rosie Kugli, autoricom slikovnice Mala sirena i dječak Roko na temu ekologije
Kroz UPCYCLING radionicu agencije EX-ALTO djeca su naučila kako se odgovorno ponašati prema okolišu
Valerija Duvnjak, osnivačica i voditeljica Sportske škole Sporti
Igre za djecu u organizaciji sportske škole Sporti
Veselom izvedbom dječji zbor Zagrepčanke i dečki oduševio je posjetitelje
Voditeljica dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki, Lana Marinović
Jure Brkljača
oditeljica marketinga GK Žar ptica, Milanka Čolović s glumcem Hrvojem Zalarom koji je oduševio predstavom “Pavao i njegov glavao”
Dječji zbor Zagrebački anđeli
Dječji zbor Kikići i Genijalci
Povorka 53. međ unarodnog festivala kazališta lutaka prodefilirala je i Zrinjevcem
TV voditeljica i manekenka Iris Cekuš sa suprugom Pedrom i kceri Larom
Vitomir Ivanjek Vito, voditelj dječjeg zbora Zagrebački anđ eli, s Danijelom Petrov, urednicom portala Roditelji.hr
Bloger Hrvoje Vukov
Andrea Bolješić, senior brand manager iz AMZ-a i Vitomir Ivanjek Vito
Mali plac
Mali plac
Mali plac
Mali plac
Photo Boothique – za uspomene s Family Daya
Iva Leko, Željka Radetić, Darija Božajić, Claudia Poletto, Zrinka Borak Krmar i Marina Živković iz Adria Medije Zagreb
Mali plac
DJ DaDoo
Family Day
Family Day

Tekst: D. P. Za Roditelji.hr ::: Fotografije: Robert Gašpert

Sve za vaše vjenčanje