Na programu su atraktivne skladbe kompozitorica: S.Gubaiduline, K.Hoover, S.Lacaze te skladba D. Jovanović pisana za Zagrebački ansambl flauta.

Prvi, od ukupno tri koncerta Zagrebačkog ansambla flauta, posvećen je ‘kretanju’ žene u svakodnevici, ženi u uobičajenom životnom prostoru i njenim zadaćama. Feminizam koji nastoji pomiriti žene u tradicionalnom smislu i žene koja nastoji iskoristiti blagodati sloboda koje je izborila tijekom 20.stoljeća inspiracija su za ovaj glazbeni događaj.

Uz djevojke iz ZAF-a gošće koncerta bit će flautistički kvartet 4Syrinx, plesačica Antonia Dorbić te mlada glumica Vini Jurčić.

Umjetnička voditeljica Zagrebačkog ansambla flauta je Renata Penezić.

Ethel Smyth bila je uporna dama buntovnica i kompozitorica. Skladateljica, spisateljica, dirigentica, feministica i aktivistica u borbi za ženska prava, rođena je 23. travnja 1858. u Londonu. Odrasla je u konzervativnoj obitelji koja je smatrala da je Ethelina strast prema glazbi „nedamska“ i branila joj daljnje muzičko obrazovanje. Usprkos roditeljskom protivljenju, ipak je studirala kompoziciju na konzervatoriju u Leipzigu te 1922. godine dobila titulu Dame of the British Empire i primila počasni doktorat glazbene umjetnosti na Oxfordu čime joj je odano priznanje koje je svojim djelovanjem i zaslužila.

Sve za vaše vjenčanje