Živimo u zahtjevnim vremenima u kojima je važno pronaći način kako se kvalitetno opustiti. Predlažmo ovih 5 aplikacija za meditaciju, pokušajte i vi, mogli bi se iznenaditi. Posebno ukoliko volite glas Matthewa McConaugheyja

Pandemija, potresi, neizvjesnost, odgađanje planiranog vjenčanja, strah za budućnost… i više su nego dovoljni razlozi zbog kojih zadnju godinu dana živimo pod snažnim pritiskom. Stres, umor, nezainteresiranost, gubitak koncetracije – samo su neke od manifestacija osjećaja i stanja u kojima se nalazimo a kako bi održali kvalitetu naše svakodnevice važno je pobrinuti se za same sebe. Odličan način je meditacija, opuštanje, u čemu su od velike pomoći i  ove vrlo popularne aplikacije. Instalirajte ih na svoj pametni telefon, proučite i krenite. Ovo je naša preporuka.

Calm je aplikacija za opuštanje, meditaciju i miran san. Vođene meditacije, priče za laku noć (koje priča Matthew McConaughey!), vježbe disanja i mindfulness teme kao nošenje sa stresom, zahvalnost, samopouzdanje mali su dio programa koje nudi ova aplikacija. Uz to dostupan je i Daily Calm – desetominutni dnevni program koji olakšava početak ili kraj dana.

Headspace tvorci opisuju poput teretane za um koja osim vježba meditacije za različite tegobe (tuga, ljutnja, nemogućnost nošenja s promjenama), nudi i glazbu za poboljšanje koncentracije (Chief Music Officer je John Legend).

Za ljude koji su uvijek u žurbi i nemaju vremena, a žele se relaksirati, može pomoći Aura, za koju je potrebno samo tri minute fokusiranog meditiranja da bi ublažila stres i negativne emocije.

Smiling Mind besplatna je aplikacija koju su kreirali psiholozi i edukatori i dizajnirali programe meditacija za sve uzraste pa je može koristiti cijela obitelj.

Studio Inscape u New Yorku koristi mirise i zvukove u svojim programima za opuštanje polaznika, a sličan pristup primijenjen je u virtualnom obliku: vizualizacije, vježbe disanja i zvukovi koji pomažu u smanjenju stresa, snižavanju tlaka i poboljšanju sna i raspoloženja karakteristike su aplikacije Inscape. Različiti programi vođenih meditacija namijenjeni su početnicima i naprednim korisnicima, u trajanju od 5 do 85 minuta.

 

Tekst elle.hr / M.R.

Fotografije Jesse Bowser, Unsplash / Profimedia

Sve za vaše vjenčanje