Sila neprilika uzrokovana koronavirusom natjerala je proljetne (a i neke ljetne) mladence na promjenu termina vjenčanja. Ta odluka nije samo osobna već je uzrokovana i novim nacionalnim odredbama od 19. ožujka, onim o zatvaranju svih ugostiteljskih objekata, trgovina i brojnih uslužnih djelatnosti (za sada) na rok od 30 dana. Vjenčanje ste odgodili a možda i otkazali. Što dalje? Kako podijeliti novost s uzvanicima? Kako goste nastaviti obavještavati? – samo su neka od pitanja na koja ćemo nastojati pružiti odgovor.

  1. Obavijest o promjeni uputite što je moguće prije.
  2. Prvo obavijestite roditelje, uži krug obitelji, kumove i osobe koje blisko sudjeluju u pripremi vašeg vjenčanja.
  3. Obavijestite i ostale uzvanike, telefonski i ako je moguće e-mailom. Uz nekoliko uvodnih riječi te uz informaciju o promjeni datuma (ili o samom otkazivanju vjenčanja) uputite i pozitivan stav o novom datumu i prilici koja će vas sve okupiti. Zahvalite im na pažnji koju su do sada iskazali oko pripreme vašeg vjenčanja.
  4. Brojni mladenci pitaju da li je za novi datum potrebno slati i nove pozivnice? Nije. Dovoljna je nova komunikacija koja mora uključivati i naknadni podsjetnik vezan uz datum održavanja vjenčanja (telefonski i e-mailom) te listu potvrda uzvanika vezanu za novi datum.
  5. U komunikaciji, kako telefonski tako i e-mailom ostanite pozitivni. Istaknite da se usprkos okolnostima veselite novom datumu, zamolite uzvanike da rezerviraju odabrani datum i napomenite da ćete ih oko svih detalja nastaviti obavještavati.
  6. Ukoliko imate web stranicu vezan uz vaše vjenčanje – osvježite je s novim podacima. Nastavite s dodavanjem vama važnih informacija kako će se novi datum vjenčanja približavati.
  7. Ne zaboravite – vjenčanje je važan korak u životu dvoje ljudi, pa ukoliko bude i odstupanja od planiranog broja uzvanika prihvatite to kao dio realnih okolnosti. Zadržite pozitivan stav i veselite se novom datum vašeg vjenčanja!Tekst Martina Rafaeli / Fotografije Unsplash

Sve za vaše vjenčanje