Svaka bivša ali i buduća mladenka zna da se ljepota vjenčanja krije u stilu i osobnosti para ali i nezaobilaznim detaljima. Pa ne čudi da je upravo ‘potraga’ za detaljima ono čemu se svaka intenzivno posvećuje. Mjesta inspiracije poput Pinteresta i Instagrama odličan su izvor ideja ali danas predlažemo kako kreirati svoj osobni mood board, fizičko mjesto poput zidne ploče, postera ili papira za crtanje koji će objediniti brojne ideje u savršenu cjelinu. Ideja je kreirati sadržaj koji će rasti upravo prema vašoj zamisli, mjesto koje će vam biti vidljivo i lako dostupno i kroz koje ćete u nekoliko koraka odjenuti vaše vjenčanje u vama omiljenu estetiku. Mood board je mjesto vizualizacije raznolikih ideja, mjesto na kojem prikupljene inspiracije spajamo u cjelinu te tako lakše odlučujemo, kreiramo, planiramo. Zato prikupljajte inspirativne fotografije, motive, uzorke tkanina, palete nijansi omiljenih boja, izrežite dojmljive ideje iz časopisa, fotografirajte polaroidom, crtajte, skicirajte… Jer dok nam ideja prikupljanja brojnih fotografija u našem mobitelu zvuči odlično, savjet je da pokušate i s ovom fizičkom varijantom kako bi vam svi važni vizualni elemnti bili pregledni te kako bi brže i lakše donosili odluke vezane uz stilistiku budućeg vjenčanja. I ne zaboravite, inspiracija se nalazi u svemu oko nas!

1. Otkrijte raskoš boja

Obožavate kombinaciju nježno ružičaste i zlatne? Odličan korak u kreiranju izgleda vašeg vjenčanja! Ali pokušajte vama drage boje staviti u okvir datuma vjenčanja, godišnjeg doba, mjesta vjenčanja. Zagledajte se u širi sadržaj i upitajte se koje bi boje najbolje i najljepše opisale nas dvoje i naše vjenčanje? Mogli bi biti iznenađeni novim idejama.

2. Odmak od Pinteresta

Krenite u offline potragu za inspiracijom. Prvi korak neka bude vaš dom – koje boje prevladavaju, zapitajte se kakav dizajn volite. Potom koja mjesta volite, postoji li knjiga o dizajnu i umjetnosti koju volite listati? Prikupite omiljene magazine, označite svaku stranicu koja vas inspirira a koja ne mora imati veze s vjenčanjima. Razmislite o omiljenom muzeju, izložbi koju ste nedavno posjetili, mjestima na koja ste putovali ili koja biste voljeli posjetiti u budućnosti. Razmislite o teskturama tkanina vaše buduće vjenčanice… te ukoliko imate koji komadić omiljene tkanine dodajte u kolekciju. Ovako prikupljeni sadržaj najbolja je refleksija vas kao osobe a sama potraga može biti vrlo zabavna.

3. Kreirajte mood

Prikupljene elemente pridružite na zajedničkoj površini. Dodajte ako želite i poneku misao, motivaciju. Sagledajte cjelinu te slobodno uklonite ono što vam se na prvi pogled ne uklapa u ideju cjeline. Primjetit ćete da je ovo izuzetno zabavan proces u kojem dodavanjem i uklanjanjem elemenata vi kreirate zaokruženu stilsku priču koja će jednostavno opisati svaki detalj vašeg vjenčanja. Venčanja koje će tim u svakom svom detalju biti povezano.

4. Vizualana referenca

Osim što ćete vi uživati u ovom kreativnom procesu, konačni uradak biti će od velike pomoći i svim osobama s kojima ćete dogovarati elemente vezane za vaše vjenčanje. Jer mood board na jednom mjestu objedinjuje odabir boja, stila, željene estetike i već na prvi pogled pruža odgovore na pitanja koja će vam profesionalci poput organizatora vjenčanja, cvjećara, fotografa, modnih dizajnera – priupitati. Uživajte!

TEKST Martina Rafaeli FOTOGRAFIJE Story vjenčanja

Sve za vaše vjenčanje