Vrhunski besplatni klasični koncerti na Opatovini, koji kao izvođače okupljaju kremu domaćih akademskih glazbenika, namijenjeni su prije svega promociji glazbenog učilišta za odrasle kroz neposrednu interakciju budućih profesora i polaznika

‘Glazba na kvadrat’ ime je male koncertne sezone klasične glazbe (ukupno osam koncerata vrhunskih domaćih izvođača) koja će se svakog četvrtka u svibnju i lipnju održavati na Trgu Petrice Kerempuha (terasa art caffea Potepuh) na zagrebačkoj Opatovini – gornjem platou tržnice Dolac.

Otvorni koncert (za gledatelje besplatne) ‘mini sezone’ u četvrtak 14. svibnja u 20 sati u cjelovečernjem dijelu obećava vrhunski glazbeni doživljaj muziciranja sastava Jazziana Croatica, koji će u jazz maniri ‘preispitati’ prepoznatljive klasične melodije Wagnera, Verdija i Brittena. No za organizatore daleko je važniji prvi dio večeri, u kojem će 20-ak naših vrhunskih klasičnih glazbenika u interakciji s publikom po prvi puta izvesti posebno aranžiranu skladbu, stvorenu upravo zato da posluži kao poveznica između publike – budućih polaznika škole, i glazbenika – njihovih budućih profesora!

Interaktivni promotivni koncerti – Naime, iza imena ‘Glazba na kvadrat’ krije se veliki projekt glazbene škole u kojoj se glazbeno obrazuju odrasli ljudi, a koji se u krugovima naših vrhunskih glazbenika priprema već nekoliko godina. Koncerti na Opatovini, koji kao izvođače okupljaju kremu domaćih klasičnih glazbenika, namijenjeni su pak prije svega njenoj promociji kroz neposrednu interakciju budućih profesora i polaznika.

Više o programu ‘mini sezone vrhunske klasike’ možete pronaći na Facebook stranicama partnera projekta – art caffea Potepuh, kao i same Glazbe na kvadrat.

Sve za vaše vjenčanje