Izložba slikara, po sebi i u sebi, Đure Sedera (Zagreb, 1927) u Modernoj galeriji zamišljena je kao prva cjelovita retrospektiva jednog od najvažnijih hrvatskih slikara moderne, postmoderne i suvremene umjetnosti.

Svjedok hrvatske povijesti umjetnosti od pedesetih godina dvadesetog stoljeća do danas i u respektabilnoj mudroj dobi još je stvaralački aktivan.

Izložba je zamišljena kao intimna ispovjedna forma umjetnika u svim razdobljima njegova djelovanja, ali i svjedočanstvo sublimiranoga duha epohe na uzorku više od stotinu i pedeset djela, ulja na platnu, radova na papiru i grafika, nastalih između 1953. i 2015.

Đ. SEDER, Tržište rada (Prekobrojni) 2010

Uz radove iz fundusa Moderne galerije, za ovu prigodu tu su radovi posuđeni iz Sederova atelijera, kao i iz mnogih hrvatskih muzeja i galerija te privatnih zbirki. Inovativan likovni postav izložbe uključuje projekcije filmova o umjetniku, a dodatni program uz izložbu i niz muzejsko-pedagoških događanja, vodstva i radionice za djecu i mlade te predavanja o pojedinim segmentima slikarova opusa uz vrsne goste predavače.

Izložbu možete posjetiti od 7. svibnja do 7. lipnja 2015.

Sve za vaše vjenčanje