U sklopu Story Green predstavljen je projekt Žbicanj u organizaciji Grada Zagreba, koji će se odvijati tijekom svibnja s ciljem poticanja građana na što učestalije korištenje bickla kao prijevoznog sredstva. Projekt su podržala i brojna poznata lica.

Gradonačelnik Milan Bandić proglasio je mjesec svibanj mjesecom vožnje bicikla u Zagrebu, a časopis Story već treću godinu rado podržava projekte vezane uz bicikliranje.

Bicikl je u Zagreb stigao davne 1867. godine, a njegovu popularnost su uvelike određivale društvene, političke i infrastrukturne prilike u našem gradu. Broj biciklista u posljednjih desetak godina neprestano raste, a Gradska uprava čini sve kako bi infrastrukturno podržala ovaj zdravi trend. Bicikl je važan za formiranje javne ekološke svijesti i promicanje zdravih životnih navika pa ga Gradska uprava sustavno promovira. Stoga već četvrtu godinu zaredom provodi program Vozim za Zagrebkoji je prepoznat među građanima. Proglašenjem svibnja mjesecom vožnje bicikla, Grad Zagreb nastavlja promicati bicikliranje te poziva sve sudionike u prometu da doprinesu sigurnosti u vožnji, ali i građane da u što većem broju koriste bicikl.

Darinka Jug iz Grada Zagreba predstavila je projekt Žbicanj

Na Story Green danu svoju uslugu predstavio je i Zagrebački holding – Podružnica Čistoća koji ulaže velike napore u odvojeno prikupljanje otpada i recikliranje. Dan planeta Zemlje podsjeća na negativan utjecaj čovjeka na okoliš i prirodu, te je poticaj na promjenu odnosa prema vlastitoj životnoj sredini. Stoga je Zagrebački holding – Podružnica Čistoća na događanju informirao građane o odvojenom skupljanju otpada, reciklažnim dvorištima, čišćenju i pranju ulica.

Mirella Strenja, rukovoditeljica službe za odnose s javnošću i Sena Žutić, viši stručni suradnik za razvoji i zaštitu okoliša iz Zagrebačkog holdinga – Podružnica Čistoća
Mladen Kovačević i Darinka Jug iz Grada Zagreba
Darinka Jug iz Grada Zagreba, Olivera Majić, zamjenica gradonaüelnika Grada Zagreba i Ana Stojić Deban, predsjednica uprave Zagrebačkog Holdinga

Želimo djelovati ekološki odgovorno i mijenjati navike građana u svrhu smanjenja negativnog učinka na okoliš jer otpad je važno odvajati, a uz to je bitno čuvati čistoću ulica i sustavno promišljati o ponovnom korištenju prije nego što nešto bacite“poručuju iz Zagrebačkog holdinga – Podružnice Čistoća.

Zoran Pribičević
Renata Lovrinčević Buljan
Književnica Sanja Pilić
Dean Pelić
Ana Marija Vrdoljak

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje