Gabi Novak, Jadranka Sloković, Nika Turković, Marija Kulušić, Klisab, Monika Zubović (Seadro), Inicijativa #spasime na čelu s Jelenom Veljačom, Glorija Lizde, Maria Burić, Yvonne te Studio Up dobitnici su ovogodišnjih nagrada za najveća dostignuća na području mode, dizajna i kulture – Elle Style Awards powered by H&M – čija je dodjela po prvi puta u 18 godina dugoj ‘povijesti’ hrvatskog izdanja Ellea – održana u digitalnom ruhu i tako bila otvorena za sve gledatelje, premijerno 3. prosinca klikom na elle.hr. Vrhunac glamurozne večeri bio je nastup glazbene dive Gabi Novak u pratnji Matije Dedića na klaviru

Ovo je večer kada slavimo kreativne pojedince od kojih učimo kako živjeti – sa stilom, ali i večer u kojoj smo pokazali da ni u najizazovnijim trenucima ne trebamo odustati od stvari koje nas vesele nego dapače, potražiti motivaciju i nadahnuće u umjetnosti, modi i ljepoti“ poručuju iz redakcije magazina Elle. Pod egidom #FashionReinvention i #TheNewGlam kroz video dodjelu i inspirativne priče pobjednika, gledatelje je vodila Ida Prester iz Smaragdne dvorane Hotela Esplanade Zagreb.

Ovogodišnje ELLE Style Awards powered by H&M dodijeljene su u 11 kategorija: Ikonom stilaproglašena je nenadmašna Jadranka Sloković, koja je i na dodjeli zadivila svojim modnim odabirom – dugom crnom haljinom dokazavši da žene nakon 50.-e nisu nevidljive – one blistaju.

JADRANKA SLOKOVIĆ – Ikona stila

Kategorija održivosti u modi i ljepoti iz godine u godinu postaje sve važnijom, a rad Monike Zubović na njezinom brendu Seadro nije prošao nezapaženo. Inspiraciju pronalazi, između ostalog, u Jadranu zbog čega je održivost i ekološka osviještenost u srži njezina brenda.

Umjetnica godine je Glorija Lizde, fotografkinja čiji su radovi nježni i ponekad jezoviti, intimni, no univerzalni, a bave se temama odrastanja, mentalnog zdravlja i trauma.

GLORIJA LIZDE – Umjetnica godine

Treba živjeti korak po korak“ poručila je Gabi Novak

Gabi Novak

Diva hrvatske glazbene scene, Gabi Novak, dobila je nagradu za životno djelo, te pritom otkrila svoju misao vodilju – da život treba živjeti korak po korak, polako i promišljeno. Dodjelu je uveličala izvedbom pjesama „Ni ti, ni ja“ i „Nada“ u pratnji Matije Dedića na klaviru.

Najbolji u kategoriji Elle Decoration: Arhitektura i dizajn ove je godine Studio Up koji se inspiriraju svakodnevicom, ali stvaraju nesvakidašnja arhitektonska rješenja i novi stil života u njima.

LEA PELIVAN I TOMA PLEJIĆ (STUDIO UP) – Elle Decoration-Arhitektura i dizajn

Model godine je Yvonne (Colors Model Management), dok je u kategoriji novog lica nagrada dodijeljena mladoj Mariji Burić (Colors Model Management). Nika Turković, glazbenica i ljubiteljica mode je influencerica godine. Modu obožava uvijek, osobito vječne i uniseks komade, voli i fotografiju, ali je otkrila da je njezina pokretačka sila prije svega glazba.

NIKA TURKOVIĆ – Influencerica godine

Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić iz brenda KLISAB osvojili su nagradu za Najbolji dizajn accessoirea. Njihove neodoljive torbice i chic naočale osvojile su fashionistice, ne samo atraktivnim dizajnom već i funkcionalnošću.

MARKO ŠABARIĆ I TOMISLAV KLIŠKINIĆ KLISAB – Dizajn accessoirea

Marija Kulušić ponijela je titulu u kategoriji za Najbolji modni dizajn. Mlada dizajnerica inspirira se umjetnošću i putovanjima, a nit vodilja koju provlači kroz svoje kolekcije je bezvremenost i održivost.

MARIJA KULUŠIĆ – Modni dizajn

Ove je godine uvedena i nova kategorija – Elle active: aktivistički projekt godine, čija je nagrada pripala Inicijativi #spasime koja je pokrenula pravi val aktivizma i progovorila o donedavno tabu temama obiteljskog nasilja, a uz to promiče i osnaživanje žena u svakom pogledu.

INICIJATIVA SPASI ME-JELENA VELJAČA JELENA KOVAČIĆ ANICA TOMIĆ ANA PECOTIĆ – Elle Active-Aktivistički projekt godine

Najveća hrvatska nagrada za stil, ali i dostignuća u području umjetnosti, mode i dizajna – Elle Style Awards – upriličena je tako 9. godinu za redom, ali ovogodišnje je izdanje ipak posebnije jer je po prvi puta održano u digitalnom okruženju otvorenom za sve gledatelje klikom na elle.hr. Dodjela nagrada snimana je u intimnom okruženju impresivne Smaragdne dvorane Hotela Esplanade u Zagrebu za čije je scenografsko uređenje zaslužan Showroom design & events. Voditeljica dodjele, vedra i energična Ida Prester zablistala je u H&M haljinama te s make up-om i frizurom by Studio Marcela.

Magazin Elle zahvaljuje generalnom partneru – kompaniji H&M – te partneru Jana prirodna mineralna voda – što su podržali ovogodišnji Elle Style Awards powered by H&M.

Ida Prester zablistala je u šljokičastoj haljini s potpisom H&M (H&M, 299,00 kn)
Elleov je projekt podržala i Jana prirodna mineralna voda
Čarobna scenografija koju potpisuje showROOM design & events
Studio Marcela – službeni make up i frizer za Elle Style Awards 2020
ELLE tim: Nambi Kezić, Saša Joka, Jasmina Rodić, Ana Fazekaš, Kristina Stakor, Marina Živković i Claudia Poletto

Ukoliko ste propustili, svečanu video dodjelu možete pogledati ovdje

#ElleStyleAwards2020 #FashionReinvention #TheNewGlam #esa2020 #HM  

FOTOGRAFIJE Robert Gašpert

Sve za vaše vjenčanje