Fotografija: SpinakerGraphics

Ovaj prilično novi stil fotografiranja razvija se pojavom novih i naprednijih DSLR aparata koji osim fotografije, snimati i HD video. Time omogućuju fotografima da se, koristeći svoje portretne objektive, igraju malim dubinskim oštrinama i snimaju video koji sada više nalikuje filmu. Tako će fotograf tijekom fotosessiona fotografirati, ali i snimati razne kadrove, a kasnije će postprodukciji napraviti fusion, montirat će slidshow predivnih fotografija i HD videa u jedan atraktivni Fusion Highlight.

Zvuči vrlo jednostavno i kao da to već nije i prije postojalo, ali su to radile dvije ili više osoba: fotograf i videosnimatelj, što je vodilo do dva različita izričaja – svaki je od njih kadar vidio svojim očima. Danas u fusion-foto-video radi jedna osoba, a to znači jedan fotograf, jedan snimak, jedna kamera i jedinstven pogled na svaki kadar. Fusion mu omogućuje da se kreativno izrazi miksajući fotografiju i filmski video. Na taj način fotografije se dopunjuju videom kako bi se kreativno i dinamično ispričala kompletna priča i to je ustvari sama srž fusiona.

Filozofija fusiona je u tome da fotografija prikazuje zabilježeni trenutak, ali ne može ispričati cijelu priču. Primjerice, kada vidite fotografiju ljudi koji se smiju tijekom držanja zdravice, možete zaključiti da je govor zdravice bio veseo, ali ne možete znati što je bilo rečeno. Danas je, zahvaljujući novim tehnologijama i fusion stilu, lakše nego ikada prije zabilježiti i prenijeti kompletno iskustvo tog trenutka. Naravno fusion ne može zamijeniti video snimanje cijelog vjenčanja jer mu to i nije namjena. Kao što je več rečeno, fusion je isključivo i samo highlight određenog događaja. Ovaj novi stil se pretežno koristi pri snimanju portreta zaručnika i boudoir fotografije, no može se koristiti i za portrete mladenaca. Fusion je namjenjen prije svega onim parovima koji ne žele tipične fotografije i video, nego žele nešto novo, dinamično i drugačije.

Sve za vaše vjenčanje