U sklopu dm Story Green dana predstavljen je projekt Europski biciklistički izazov 2017., u koji su se aktivno uključila i brojna poznata lica poput košarkaša KK Cedevite Zagreb Džanana Muse i Luke Babića te mnogih drugih. Iza ovog hvalevrijednog projekta stoji Grad Zagreb te partneri Adria Media Zagreb s časopisom Story, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske i Hrvatska poštanska banka

Zagreb će i ove godine sudjelovati u Europskom biciklističkom izazovu pod sloganom ‘Vozim za Zagreb, vozim za sebe!’, a cilj je projekta potaknuti Zagrepčane na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva kako bi se smanjio udio CO2 u zraku, ali i pomoglo sugrađanima. Naime, ovogodišnji izazov ima humanitarnu notu, a Hrvatska poštanska banka će u sklopu izazova za svaki prijeđeni kilometar donirati jednu kunu maturantima iz Dječjeg doma u Nazorovoj koji počinju samostalan život. Aplikacija Naviki putem koje se bilježe kilometri može se besplatno skinuti već sada, a izazov traje od 1. do 31. svibnja, kada je važno što više biciklirati te voziti za Zagreb i prikupljati kilometre za sugrađane. U sklopu dm Story Green dana i Europskog biciklističkog izazova Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske predstavilo je projekt Orange Bike Ride, vožnju biciklom središtem Zagreba, koja će se održati 6. svibnja ispred Kulturno-informativnog centra u Preradovićevoj ulici u 12 sati. Taj dan ljubitelji vožnje na biciklu doći će na svoje jer ih na Cvjetnom trgu od 10 do 14 sati očekuje i bogat program za sve uzraste posvećen bicikliranju. Na dm Story Green danu Hrvatska poštanska banka predstavila je i svoje aktivnosti kojima nastoji povećati ekološku osviještenost svojih zaposlenika, klijenata te društvene zajednice u kojoj posluje. Brigu o okolišu banka iskazuje i ponudom zelenih kredita za građane i poduzetnike koji predstavljaju povoljno i ekološko rješenje za kupnju ili opremanje nekretnine te povećanje energetske učinkovitosti stanova i zgrada. U Europski biciklistički izazov i dm Story Green dan uključio se i Zagrebački holding – Podružnica Čistoća, koji ulaže velike napore u odvojeno prikupljanje otpada i recikliranje.
“Svi trebamo više reciklirati i svi trebamo više biciklirati, ali i općenito se više kretati: šetati, trčati… Što je više biciklista na ulicama, to će biti manje vozila i zrak čistiji. Pozivam građane da što više bicikliraju, hodaju i trče, a sve s ciljem očuvanja planete Zemlje. Čuvajmo ono što treba ostati našoj djeci”, izjavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.
Koordinatorica projekta “Europski biciklistički izazov” Darinka Jug naglasila je kako je ovaj projekt jako značajan upravo zbog toga što aktivira građane.
“U projekt Vozim za Zagreb građani se uključuju putem aplikacije, a dovoljno je, kad biciklom idu na posao, na kavu ili u trgovinu, snimiti svoje vožnje kroz aplikaciju, a njihovi kilometri ulaze u ukupan broj kilometara koje su odvozili svi građani Zagreba. Najbolje od svega je što time omogućujemo djeci iz doma u Nazorovoj jedan financijski start u novi život”, izjavila je Darinka Jug.
I televizijska voditeljica Marijana Batinić trudi se reciklirati i tako štititi okoliš, ali i hraniti se zdravo, jer je i to doprinos očuvanju našeg planeta.
“Redovito koristim dm bio proizvode, na ovo događanje došla sam biciklom, a sudjelovat ću i u Europskom biciklističkom izazovu. Dok sam živjela u Splitu, nisam toliko koristila bicikl, jer tamo ima puno uzbrdica i nizbrdica te nema dovoljno biciklističkih staza. Ovdje je u Zagrebu to puno lakše prakticirati, a kako živim u centru, na biciklu sam svaki dan. Automobil vozim češće zimi, ali otkad je ljepše vrijeme, stalno sve obavljam na biciklu”, kazala je Marijana Batinić.

Generalna direktorica AMZ-a Ivona Čulo, radijski voditelj Miljenko Cvitković Minja i koordinatorica projekta “Europski biciklistički izazov” Darinka Jug
Ivica Propadalo s djevojkom Draganom Todorović
Ines Preindl odazvat će se biciklističkom izazovu
Gradonačelnik Milan Bandić i njegova suradnica Darinka Jug žive aktivan život, prvi čovjek grada trči, a Darinka biciklira na posao
Zagrebački holding – Podružnica Čistoća, koji ulaže velike napore u odvojeno prikupljanje otpada i recikliranje, a podršku im daje i gradonačelnik
Glavna urednica Storyja Zrinka Ferina, prvi čovjek grada i voditeljica Marijana Batinić
Glumica Kristina Krepela
Košarkaši Cibone Đenan Musa i Luka Babić s glavnom urednicom Storyja Zrinkom Ferinom

 

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje