Odakle početi?
Prije svega, odaberite temu i unutar nje motiv koji će obilježiti svaki detalj. Tema je obično usklađena s dobom godine i prostorom gdje se vjenčanje i proslava odvijaju. Iz teme izlučite jednu do dvije boje koje će obilježiti sve detalje na vjenčanju. Dobrodošle su i pomoćne boje koje upotpunjuju skalu te ističu osnovne boje i motiv.

Nakon toga odlučite se za konkretne detalje koji će realizirati vašu viziju. Tu vas čeka velika zamka: morate imati osjećaj za mjeru i kvalitetu. Lijepa vrpca može biti dovoljna da prostor izgleda raskošno dok će obilje jeftinog dekora vjenčanje učiniti kičastim!

Vrijeme i prostor

Vaše vjenčanje izlazi u svijet pozivnicom i traje dokle god gosti čuvaju poklone koje su dobili od vas: konfete, zahvalnice, revere… Zato radije odaberite manje lijepih detalja, nego da sve želje ugurate u tijesan proračun i pristanete na jeftino. Mali vjenčani detalji produžuju vrijeme vašeg vjenčanja.

Kut gledanja definira dekoraciju prostora. Veliki prostori (dvorane, crkva, dvorišta) zahtijevaju velike dekoracije, a male cjeline traže male detalje. Veliki cvjetni aranžman nasred stola je dio dekoracije koja funkcionira u cijeloj dvorani, a detalji kao jelovnici, ukrasi za salvete i sl. sastavni su dijelovi manje cjeline – stola – i prilagođeni su kutu gledanja gostiju.

I na kraju – proračun. Često postoji veliki nesrazmjer između očekivanja mladenaca i njihovog budžeta. Želje i mogućnosti najlakše ćete uskladiti tako da smanjite broj gostiju i priuštite si vjenčanje kakvo ste oduvijek željeli.

Sve za vaše vjenčanje