Brojni parovi iz cijelog svijeta koji su se odlučili za vjenčanje u gradu podno Srđa jako dobro znaju da je zaista šteta ne iskoristiti sve blagodati brojnih romantičnih lokacija i ne prirediti, kada su se već odlučili ovdje vjenčati, ceremoniju vjenčanja – na otvorenome! Jer, Dubrovnik je jedinstvena pozornica i scenografija brojnim umjetnicima, glazbenicima, glumcima, performerima… pa zašto onda ne bi bio i zaljubljenima.

Po palačama, tvrđavama ili terasama luksuznih hotela hodaju prelijepe mladenke sa svih strana svijeta, a većina parova voli barem dio vjenčanja prirediti upravo u povijesnoj jezgri Dubrovnika. Sasvim je uobičajen prizor vidjeti u predvečerje na Stradunu u subotu ili možda u srijedu, primjerice mladenku iz Irske, dok u dugoj, klasičnoj haljini ili u nešto modernijoj varijanti vjenčanice, u pratnji svoje kume i prijateljica sretna i ushićena hoda od obližnjeg hotela na Pilama do crkve Sv. Vlaha gdje ih čeka mladoženja i ostali uzvanici. Iako su takvi prizori uobičajeni, prolaznike, turiste i Dubrovčane uvijek iznova oduševe. Neke od najljepših lokacija za nezaboravna vjenčanja na otvorenome u Dubrovniku nude luksuzni hoteli iz grupacije Adriatic Luxury Hotels (Jadranski luksuzni hoteli).

Već niz godina osoblje tih hotela pomaže mladencima u ostvarenju njihovih snova i njihov najvažniji dan u životu organiziraju do najsitnijih detalja. I to na uistinu zadivljujućim lokacijama. – ‘Dan iz snova’ mladencima organizira vrhunski tim naših stručnjaka, i to na mnogim otvorenim lokacijama koje oduzimaju dah. Samo neke od njih su Vrt palmi hotela Excelsior odakle se pruža prekrasan pogled na stari grad, potom Vala Club hotela Dubrovnik Palace uz šum mora i miris borova te na jedinstvenoj plaži hotela Bellevue. Iako zasad nije bilo organiziranih vjenčanja na svjetioniku, iznimno je velik broj upita domaćih i inozemnih gostiju za organizaciju manjih vjenčanja na svjetioniku Grebeni, gdje se gostima odnedavno nudi potpuno novi doživljaj uživanja uz kamene stijene, dalmatinsko raslinje i pjev galebova. Upravo su vjenčanja na svjetioniku Grebeni, koji je od hotela Dubrovnik Palace udaljen samo 900 metara, novost u ponudi vjenčanja hotela koji posluju u sklopu ALH – navodi nam neke od najromantičnijih lokacija Danijela Mihalić iz Korporativnih komunikacija ALH.

Posljednjih godina hoteli koji posluju u sklopu ove međunarodne hotelske grupacije bilježe značajan porast broja vjenčanja, a posebno broja inozemnih vjenčanja. Porast broja vjenčanja unutar hotela grupacije raste iz godine u godinu, dok pojedini hoteli grupacije, primjerice hotel Excelsior, u ovoj godini bilježi čak 80 posto veći interes za vjenčanja u odnosu na prošlu godinu. Većinom je riječ o inozemnim vjenčanjima, i to gotovo 95 posto, od kojih je najviše zainteresiranih za vjenčanja na atraktivnim otvorenim lokacijama hotela ALH iz Irske, Japana i Amerike.

Nisu rijetki ni upiti za organizaciju vjenčanja na uvijek atraktivnim dubrovačkim lokacijama poput Revelina, palače Sponza ili pak na Lovrjencu uz vrhunske catering usluge hotela Dubrovnik Palace ili hotela Excelsior. Od VIP vjenčanja prošle godine najzanimljivije je svakako vjenčanje poznatog američkog igrača hokeja Mareka Svatoša, porijeklom iz Slovačke, za koje su bili zainteresirani brojni inozemni novinari. Iako su Marek i njegova zaručnica Diana Block do posljednjeg trenutka samu ceremoniju vjenčanja držali u tajnosti, fotografije vjenčanja održanog u atraktivnom Vrtu palmi hotela Excelsior ipak su obišle svijet. Nedavno celebrity vjenčanje svakako je i ono održano u atraktivnoj Vili Agave gdje su se vjenčali slavni nogometaš Dario Srna i njegova izabranica Mirela – dodaje Danijela Mihalić.

Atraktivna vjenčanja održavaju se i u hotelu Dubrovnik Palace gdje gosti najčešće za svoj najljepši dan u životu odabiru posebno atraktivne lokacije poput Vala cluba ili pak terasu s koje se pruža neponovljiv pogled na Elafitsko otočje. Hotel Dubrovnik Palace za organizaciju svog ‘dana iz snova’ odabrala je i kći bivšega španjolskog veleposlanika u RH Alvara Sebastiana de Erice, Lola Sebastian de Erice. Hotel koji je britanski Sunday Times proglasio jednim od najatraktivnijih novih hotela u Europi je prelijepi hotel Bellevue. On također ima mogućnost organiziranja manjih vjenčanja. – Interes je velik, a godišnje se u tom našem hotelu priredi desetak ceremonija ekskluzivnih vjenčanja, i to većinom na jednoj od najljepših sredozemnih plaža, onoj u podnožju hotela, dodaju u ALH.

Za sve one koji prate trendove i žele svoje vjenčanje učiniti posebnim, u posljednje su vrijeme vrlo tražena atraktivna vjenčanja na pomno odabranim, romantičnim lokacijama koje bajkovitost dana vjenčanja čine posebnima kao što su luksuzni brodovi (u organizaciji agencije Adriatic Luxury Services), čarobne morske uvale ili povijesna zdanja, kada svečanost romantičnog vjenčanja svojim kreacijama i profesionalnom uslugom kreiraju i realiziraju vrhunski catering timovi hotela Dubrovnik Palace ili Excelsiora. – Nepomućeni, beskompromisno vođeni kvalitetom i znanjem, ti trenuci postaju nezaboravni, oni koji se čuvaju u pretincu najdražih uspomena – otkriva Danijela Mihalić. Stoga ne čudi da se mladenci uvijek iznova vraćaju u ove romantične hotele pa nakon što su se ovdje vjenčali požele doći i na odmor, prisjećajući se i na taj način tog predivnog dana kada su upravo u kamenom gradu odlučili dati nov i jedinstven pečat svojoj ljubavi.

 

Sve za vaše vjenčanje