Ljubav nije otkazana. Upravo to potvrđuje priča o vjenčanju koje se nedavno održalo u Splitu. Priču nam donosi Ivana Knezović, organizatorica vjenčanja agencije Promessi weddings & events. 

Kristina i Laurent odabrali su Hrvatsku za svoje destinacijsko vjenčanje iz snova prvenstveno zbog Kristininih korijena ali i imajući u vidu sjajnu priliku da svi njihovi prijatelji uživaju u ljetovanju na Jadranskoj obali. Planiranje vjenčanja iz inozemstva u trajanju od preko godinu dana uz malo dijete i poslovne obveze nikako nije bila opcija pa su nam se obratili za pomoć. Od prvog razgovora smo „kliknuli“ i počela je pustolovina kreiranja jedinstvenog vjenčanja iz snova na chic francuski način.

U vrijeme pandemije korona virusa u cijelom svijetu, kada je većina vjenčanja prebačena na sljedeću godinu ili kasnije datume u ovoj godini, od mladenaca koji su odlučili održati svoje vjenčanje na planirani datum traži se mnogo više u ionako stresnom razdoblju planiranja vjenčanja. Valja ostati sabran, dobro informiran i prije svega pozitivan, ne gubiti glavu nego stalno racionalizirati i uhvatiti se u koštac s nečim potpuno nepredvidivim. Osobito vezano za mladence iz inozemstva, potrebno je i hrabrosti jer je pritisak ponekad neizdrživ. Uvijek razgovaram s kolegama planerima kako smo uistinu istrenirani na sve pa i u pandemiji pronalazimo rješenja što se vidi u količini vjenčanja koje smo u Hrvatskoj uspješni prebacili na adekvatne datume uz što manje stresa i s novim optimizmom.

Kristina i Laurent su prvotno htjeli vjenčanje u Zadru odakle Kristina vuče korijene, ali je Vila Dalmacija svojom jedinstvenom arhitekturom, poviješću i ekskluzivnošću presudila u korist Splita. Sudeći po reakcijama njihovih gostiju, to je bio pun pogodak zbog blizine srednjodalmatinskih otoka koje su svi posjetili u tjednu vjenčanja, dostupnosti aerodroma i ponude restorana i noćnog života u Splitu i okolici. Čak su nas gošće molile informacije gdje da kupe naušnice hrvatskih proizvođača koje smo mi nosile na dan vjenčanja!

Kristina je prava Dalmatinka, divne kestenjaste boje kose i velikih smeđih očiju i taj strastveni mediteranski duh se savršeno istaknuo u njenom stylingu: frizura u opuštenoj punđi, nijanse brončane na očima i diskretan ruž, savršeno su istaknule njene pravilne crte lica i vragolasti pogled. Jednostavna haljina raskošne čipke u gornjem dijelu te otvorena leđa donijela su tu opuštenu eleganciju karakterističnu za francusku modu.

Mladenka se odlučila za moderan boho stil, poznatiji kao moho stil dizajna vjenčanja kojeg karakteriziraju cvjetni aranžmani puni pampasa, suhog i divljeg cvijeća ali i delikatnih engleskih ruža i hortenzija. Zlatni detalji su donijeli tu eleganciju kao i posebna sofa za mladence i njihovog malenog sina koji je oduševljeno mahao sa stola mladenaca!

Jako nevrijeme u trajanju od tri sata na dan vjenčanja, od podneva do 3 sata, umalo je narušilo naše planove ali smo uz vrhunsku logističku potporu cateringa Gusar i cvjetnog studija Mirella, uspjeli do detalja postaviti set up u najkraćem mogućem roku. Točno nekoliko minuta pred dolazak prvih gostiju, sve je bilo spremno i savršeno predstavljeno s posebnom pozornošću na detalje.

Obred vjenčanja na francuskom jeziku održao se na omiljenoj lokaciji većine naših klijenata koji se odluče za ovu divnu lokaciju u Splitu, na kamenom pristaništu pokraj privatne plaže Vile Dalmacije s pogledom na otoke. Nakon obreda uslijedio je koktel u mediteranskom vrtu Vile Dalmacije uz pratnju dalmatinskih medlodija Kristininog ujaka koji je dodatno doprinio ugođaju svojim nastupom.

Sjajna večera u tri slijeda inspirirana Dalmacijom, uz ljubazno i nasmijano osoblje (pod maskama) je bila upotpunjena govorima i dirljivim prezentacijama prijatelja mladenaca i članova obitelji. Vrhunska vina vinarije Bibich su bila odabir naših mladenaca za večeru dok su sjajne koktele i osvježavajuća pića pripremali koktel majstori cateringa Gusar tijekom zabave.

Divna večer elegancije, topline i ugodnog druženja uz vrhunsku izvedbu Ane Opačak i Litemotivea, donijela je savršenu notu francuskog chic vjenčanja kojeg karakterizira nepretenciozna elegancija i istančan stil.

Prvi ples „You are the reason“ Calcum Scott u akustičnoj verziji sjajnog dueta Ana Opačak i Dušan Mitić iz Litemotivea poveo je sve goste na plesni podij i uslijedila je zabava! Prostran plesni podij uz lagani vjetrić s mora i mali broj uzvanika bio je optimalno rješenje kako bi se svi osjećali opušteno ali i sigurno.

Desertni stol kao kruna formalnog dijela vjenčanja je djelo savršene suradnje talentirane Tee Mamut i njenog Oš’Kolača te talentirane Ivone Barišić iz Cvjetnog studija Mirella. Rezultat je bio takav da su najmanji jedva dočekali rezanje torte!

Predivne zahvalnice je osmislila sama mladenka koja je osobno pripremila domaći med i dekorirala ga posebno stiliziranim privjesnicama.

Vjenčanje je fotografirao Saša Adamović a za video je zaslužan Mario Špicar iz Catpaw Videography.

Toliko ljubavi, životne radosti i optimizma u jednoj večeri od svih uzvanika kao i cijelog osoblja je nešto što je stvorilo jedinstvenu atmosferu koju ćemo zasigurno zauvijek pamtiti. Nadam se da će Kristinina i Laurentova priča inspirirati mnoge da ostvare svoje snove o savršenom vjenčanju u Hrvatskoj i ne odustaju u ovim teškim vremenima.

Sve za vaše vjenčanje