Kada govorimo o zaruka uglavnom pričamo o odabiru prstena, što odjenuti, kako se fotografirati za društvene mreže… ali koliko ste toga pročitali na temu što se u trenutku priprema zaruka te samog čina dešava u njegovoj glavi?! Jer zaruke su velika stvar u životu dvoje ljudi, prvi veliki službeni korak u njihovoj ljubavi. Zato je zanimljivo znati da se i dečki suočavaju s brojnim pitanjima jer uglavnim je na njima i taj važan korak, zaprositi. Donosimo neka od najčešćih pitanja koja se ne izgovaraju ali se događaju, ali pitanja koja ne umanjuju ljubav i snagu odluke.

  1. Što ja to činim?! Prirodno je da se u tom odgovornom trenutku odgovorni muškarac pita upravo ovo pitanje, to je pitanje odgovornosti. Ali da vas ne bi smelo, dragi dečki, savjet je, ne čekajte predugo, pokažite prsten!
  2. Da li me njezina obitelj voli? Da li me njezin tata želi za zeta? Teško nam je dati odgovor na ovo pitanje, ali sigurni smo da odgovor znate. Ili da vam nije važan :)
  3. Kako biti siguran da je ona, ona prava? Nema tu jednostavnog odgovora, to se zna. Srcem.
  4. Da li će reći da? Dok ne kaže da (ili ne) ne znate. Ali ste divno hrabri i spremni kada ste odlučili zaprositi je. To je znak da ste vi spremni što je izuzetno važno. Držimo fige i za njezino da!
  5. Koliko će se moj život promijeniti? Ovim korakom ne smijete zaboraviti da život nije stao. Ne, upravo suprotno, dobit će novi smjer! Ali taj smjer traži odluku i odvažnost dvoje ljudi a ta odluka povlači za sobom puno divnih događaja, dana i noći u zagrljaju osobe koju volite. Zato samo hrabro! A tu je i paralela ovom pitanju – Koliko će njezin život promijeniti? Ne brinite! Promijenit će se, ali uz vas i vašu ljubav u dobrom smjeru.
  6. Da li je prsten još uvijek tu? Ovo je najčešće pitanje i jedno od onih najstresnijih. Strah od gubitka prstena strah je od propasti plana tog važnog trenutka pa ne čudi što veliki broj zaručnika odahne u trenutku kada na njezinom prstu zabljesne prsten :)
  7. Da li stvarno imamo dobar plan? Financije, karijere, kupnja stana, zajednički život… čini se puno odluka u malo vemena. Zato ne pitajte se previše, jednostavno zakoračite u budućnost i dopustite se da se život dogodi.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Unsplash

Sve za vaše vjenčanje