Što je sve na umu jednog dvadesetogodišnjaka? Seks, seks i još malo seksa. To je životno razdoblje u kojem se svaki tjedan fatalno zaljubljuje, istražuje nove stvari, šire horizonti i, naravno – tulumari. Trenutno najpopularniji dvadesetogodišnjak u gradu, časopis Cosmopolitan, sinoć je u zagrebačkom klubu Hugo’s proslavio 20. rođendan, i to u šarmantnom društvu pobjednica natječaja “Ja sam više od selfieja – Cosmo influencerica”, Cosmo čitateljica i, naravno, celebrityja. Crveni tepih je out, pink carpet je in, a njime su sinoć prošetale najcool djevojke u najljepšim haljinama, najpoželjniji frajeri i općenito ekipa koja ima onaj “fun& fearless” Cosmo faktor. Pitanje koje su si sinoć mnogi postavili glasilo je – što ste vi radili u travnju 1998. , kad je na kioske stigao dugo iščekivani prvi broj hrvatskog izdanja Cosmopolitana sa slavnom manekenkom Cindy Crawford na naslovnici?

Bila je to godina u kojoj je svijet ugledala prva sezona popularnog serijala “Seks i grad”, ali i Google, kad su svi ludili za dr. Dougom Rossom (George Clooney) iz “Hitne službe” i pričali o seks skandalu iz Bijele kuće. Kao i o dolasku najčitanijeg ženskog magazina na svijetu u Hrvatsku.
Koliko se u posljednjih 7300 dana promjenio svijet, a koliko mi? Bijelu kuću ponovno potresa seks skandal, George Clooney je kao vino, što je stariji to je zgodniji, a isti efekt ima i Cosmopolitan – svake godine sve smo bolji.
Od prvih dana u redakciji Cosma ističe se kako je on mnogo više od seks priručnika ili lifestyle štiva, zabavnog magazina za razonodu – on je dio povijesti feminizma čiji je zadatak osnaživanje žena na svim poljima života – od privatnog pa do poslovnog. Posljednjih 20 godina kroz stranice Cosmopolitana prošle su mnoge uspješne, pametne i osviještene žene čiji su tekstovi i životne priče inspirirale desetke tisuća mladih čitateljica koje Cosmo sa svakom generacijom iznova stječe. A upravo takve djevojke – poduzetne, neustrašive i samopouzdane, oduševile su žiri ovogodišnjeg natječaja “Ja sam više od selfieja” koji je birao Cosmo influenerice 2018 i njihova imena otkrio upravo na Cosmo partiju, koji je vodila jedna od djevojaka s Cosmo naslovnice- kolumnistica, influencerica i komičarka Andrea Andrassy. Iznimno uzbuđena te je večeri bila glavna urednica Cosmopolitana (i uspješna spisateljica) Aleksandra Orlić.

– Sretna sam i uzbuđena što sam dio brenda koji je nam našem tržištu prisutan punih 20 godina i što smo uspješno izašli iz puberteta. Cosmopolitan je u životima mnogih cura bio prvi Seks i grad prije televizijskog Seksa i grada, prvi prozor u svijet znatno prije Googlea i društvenih mreža, a nekima od nas i najdugovječnija i najsretnija ljubavna veza. Znate kako se kaže, Cosmo je ponekad bolji od svakog frajera, jer vas nikada neće napustiti, uvijek znate gdje ćete ga naći – svakog 25. u mjesecu na kioscima, a iz broja u broj sve je zanimljiviji, uvijek svjež, zabavan, duhovit, zavodljiv, originalan i pun trikova. I to prije svega zahvaljujući svim divnim suradnicima, kolegama, partnerima i prijateljima kojima i ovaj put zahvaljujem – izjavila je Aleksandra Orlić, koja je s cijelom Cosmo redakcijom ponosno puhula svjećice na rođendanskoj torti. poželjevši Cosmu još puno uspješnih godina i ludih rođendanskih partija.

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje