Privlačni i inovativni okusi zavodljivog dizajna nalaze se na svakom tanjuru novog à la carte jelovnika restorana Zinfandel’s

Talentirana i šarmantna šefica kuhinje hotela Esplanade, Ana Grgić pomno je kreirala svako jelo koje se nalazi u ponudi novog jelovnika poznatog Zinfandel’sa – fine dining restorana u sklopu luksuznog hotela Esplanade. Već od danas gosti mogu kušati okuse koji predstavljaju svojevrsnu modernu interpretaciju hrvatske kuhinje. Svježina, kreativnost i diskretna doza prepoznatljivog mediteranskog ozračja u kombinaciji s inovativnim konceptima pripreme hrane uz specifičan potpis vrsne šefice Ane Grgić, donose pravu rapsodiju okusa i umjetničkih djela na tanjuru. Vođena kozmopolitskim pristupom i novim idejama, inspirirana svjetskim kulinarskim trendovima i sezonskim namirnicama Ana je za ovu zimu kreirala još jednu kolekciju primamljivih, originalnih okusa koji će se izvrsno spajati s brojnim vrhunskim vinima i šampanjcima s nedavno redizajnirane vinske karte.

ana-grgic-chef-esplanade
Chef Ana Grgić

esplanade-zagreb-hotel-zinfandels-restaurant-detail

Inspirirana nadolazećim zimskim danima Ana započinje selekciju predjela neodoljivim nježnim  mousseom od guščje jetre posluženim uz kakao te maslac od kruške i medovače, a slijed nastavlja punjenim jastučićima s vrganjima uz kremu od crnog tartufa i listiće tartufa. Dašak Mediterana na jelovnik donosi u finim laganim delicijama poput carpaccia od kozica s hrskavim povrćem uz prah od kapara i pjenu od maslinovog ulja, zatim osvježavajućim ledenim kamenicama u želeu od citrusa sa sušenim nitima tune i prahom od citrusa, dok će okusi mora preplaviti ukusne pupoljke prilikom kušanja školjki sv. Jakova posluženih s morskom salatom i čičokama, a marinirani hlap uz pečenu baby mrkvu, hrskavu tapioku te kremu od mrkve bit će posebna delikatesa. Tradicionalni pomalo zaboravljeni specijalitet osvanut će ovaj put u modernom ruhu – slasne teleće brizle poslužene uz sušeni korijen peršina i gel od volovskog repa poslastica su koju svakako valja probati. Za one odvažne tu je slasni dimljeni goveđi jezik s hrenom uz ukiseljenu gorušicu i dimljeni daikon.

kamenica-u-zeleu-od-citrusa-susene-niti-tune-prah-od-citrusa
Kamenica u želeu od citrusa, sušene niti tune
skoljke-sv-jakova-morska-salata-cicoke
Školjke sv jakova
confit-od-lignji-bouillabaisse-pjena-i-spuzva-od-palente
Confit od lignji

Nezamjenjiv i prisutan u svako doba godine, prožet novim jesensko-zimskim asocijacijama i dodacima, poput marmelade od buče i snijega od jogurta – kremasti rižoto s potpisom Ane Grgić i ovaj put je našao svoje mjesto među predjelima novog à la carte jelovnika restorana Zinfandel’s.

kremasti-rizoto-marmelada-od-buce-snijeg-od-jogurta
Kremasti rižoto od buće

Valja dodati da je Anin rižoto 2013. godine uvršten među 101 najbolji rižoto u svijetu prema renomiranom vodiču Guida Gallo, a 2016. Ana je ponovno oduševila predstavnike tvrtke Riso Gallo i ponovila uspjeh svojim rižotom od buče koji je svrstan među najbolja rižota u svijetu.

Za sve koji su u potrazi za krepkom juhom koja će ugrijati duh i tijelo u hladne zimske dane svakako je juha od krumpira i maslina koja se poslužuje uz hrskavi kruh od maslina. Za one istančanih okusa Ana predlaže baršunastu juhu veloute od lisičarki uz fregolu i škamp.

juha-od-krumpira-i-maslina-hrskavi-kruh-od-maslina
Juha od krumpira i maslina

Glavna jela donose pravi gurmanski doživljaj u kreativnim i originalnim jelima od svježe ribe i mesa, u kombinaciji s raznim začinima, sezonskim povrćem i posebnim dodacima uz Anino povremeno poigravanje s molekularnom kuhinjom koje rezultira stvaranjem fantastičnih okusa. Inspirirana Francuskom, Ana je na jelovnik dodala confit od lignji uz bouillabaisse te pjenu i spužvu od palente. Nadahnuta zdravim i laganim namirnicama Ana je uz poširani bakalar dodala gel od maslinovog ulja i sladića te hrskavi kelj i prokulice. Uz to, na jelovniku se nalazi odličan file sabljarke koji se poslužuje uz confit od poriluka te aioli, tradicionalni francuski umak, ovaj put od crnog češnjaka – koji nastaje postupkom fermentacije od svježeg češnjaka, zanimljivo je da ga u takvom obliku organizam lakše prihvaća, a djeluje i kao antioksidans.

usa-striploin-kora-od-pinjola-ragout-od-gljiva
USA stiploin

Još jedna delikatesa na novom Aninom jelovniku su prsa goluba poslužena uz korijander prah, kremu od ribizla i pastrnjaka. Ljubitelje janjetine i istočnjačkih okusa oduševit će kombinacija mekane lagano kuhane janjeće koljenice poslužene uz hrskavi krumpir i dimljeni patlidžan u za’ataru, tradicionalnoj aromatičnoj mješavini začina koja jelu daje poseban dašak Orijenta. Primamljivi obrazi od iberico svinje uz ulje od vrganja i kombinaciju slatkog kandiranog kestena naprosto tope u ustima, dok slasni USA Striploin s korom od pinjola i ragout od gljiva savršeno upotpunjuje priču o glavnim jelima restorana Zinfandel’s.

prsa-goluba-korijander-prah-krema-od-ribizla-i-pastrnjaka
Prsa od goluba

Za ljubitelje klasika tu je nezaobilazni Esplanadin brancin pečen u soli sa salsom od domaćih maslina i sušenim rajčicama, zatim kremasti istarski fuži s tartufima te tradicionalni, domaći i ručno rađeni  štrukli zapečeni u finom vrhnju. Ono što posebno oduševljava goste restorana Zinfandel’s je tradicionalna priprema omiljenog klasika pred stolom. Dobro raspoloženo osoblje izvodi pravi scenski performans pripremajući slasni tatarski biftek.

obrazi-od-iberico-svinje-ulje-od-vrganja-kandirani-kesten
Obrazi od Iberico svinje

Desertni menu je šećer na kraju slatke priče o gastronomskom doživljaju restorana Zinfandel’s. Izbor finih slastica koje priprema Ana uz tim vrsnih slastičara uključuje božanstveni mousse od tonke i cimeta s kestenom i spužvom od lješnjaka. Profinjeni okusi bijele čokolade stapaju se sa sorbetom od višnje i tamnim biskvitom u ovoj slatkoj kombinaciji. Zimsku mediteransku priču upotpunit će pomalo zaboravljeni okus rogača uz pjenu od naranče i mentu, dok se orijentalni okusi ističu u privlačnom voćnom desertu koji osvaja – jabuke uz kadaif, pistacije i mousse od oraha, a cijelu ovu rapsodiju neodoljivih okusa i mirisa savršeno će zaokružiti pomno birana lista vrhunskih desertnih vina, potom selekcija finih Ronnefeldt čajeva, kao i raznovrsne kombinacije visoko kvalitetne kave Julius Meinl.

 

bijela-cokolada-sorbeto-od-visnje-tamni-biskvit
Bijela čokolada i sorbeto od višnje

Za one koji žele isprobati ponešto od svega Ana je složila pomno birane tasting jelovnike od četiri, pet i šest sljedova delicija koje objedinjuju i kombiniraju najbolje kombinacije okusa.

Nezaboravno iskustvo objedovanja upotpunjuje impresivna lista vrhunskih vina i šampanjaca. Šarmantni prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler i sam očaran vinima, pažljivo će za goste predložiti ona koja najbolje odgovaraju odabranim jelima.

sommelier-esplanade-zagreb6

Kako bi se gostima olakšao odabir jela na jelovniku restorana su posebno obilježena jela koja mogu biti gluten free, vege i halal, ovisno o alergijama i režimu prehrane. Uz to, restoran gostima nudi superbrzi besplatni internet, press reader hot zonu uz besplatno preuzimanje i listanje više od 4000 novina i časopisa te jedinstvene jelovnike na iPad uređajima s vjernim fotografijama jela.

Jelovnik:

A la carte menu: http://www.esplanade.hr/press/download/menus/Esplanade-Zagreb-Hotel-Zinfandels-a-la-Carte-Menu.pdf

Desertni menu:

http://www.esplanade.hr/press/download/menus/Esplanade-Zagreb-Hotel-Zinfandels-Dessert-Menu.pdf

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje