Povodom proslave 150. obljetnice rođenja velikog finskog skladatelja Jeana Sibeliusa, a u sklopu programa ‘Fall for Sibelius’, Veleposlanstvo Finske u suradnji s hotelom Esplanade najavljuje ‘Tjedan finske gastronomije’ od 12. – 18. listopada u šarmantnom Le Bistrou te ekskluzivnu ‘Gala večer sa Sibeliusom’ u restoranu Zinfandel’s uz finske specijalitete i posebnu glazbenu poslasticu – nastup svjetski poznatog zbora Dominante

Veleposlanstvo Finske u Zagrebu i hotel Esplanade pozivaju sve ljubitelje glazbe, kulture i finih delicija na poseban glazbeno-gurmanski užitak – ‘Gala večer sa Sibeliusom’ u čast 150. godišnjice rođenja velikog finskog skladatelja i gurmana Jeana Sibeliusa. Ekskluzivnom gala večerom koja će se održati u srijedu, 14. listopada u otmjenom restoranu Zinfandel’s, organizatori će gostima pružiti jedinstvenu priliku da uz glazbenu ostavštinu Jeana Sibeliusa uživaju u slasnim delicijama pitoreskne Finske, u izvedbi Ane Grgić i njenog kulinarskog tima.

Ana Grgić, Chef de Cuisine, Zinfandels
Ana Grgić, Chef de Cuisine, Zinfandels

‘Gala večer sa Sibeliusom’ dio je programa ‘Fall for Sibelius’, koji se od 9. listopada do 8. prosinca održava u nekoliko gradova diljem Hrvatske u svrhu promocije izuzetnog skladateljskog doprinosa glazbi i kulturi, kroz nastupe mješovitih zborova i koncerte simfonijskih orkestara. Ovom će prilikom zbor Dominate, jedan od najistaknutijih mješovitih zborova u Finskoj, nastupiti po prvi puta u Hrvatskoj, slaveći pritom široki repertoar Sibeliusovih djela.

‘Veselimo se ovoj prekrasnoj suradnji s Veleposlanstvom Finske, gala večeri i jedinstvenom glazbenom nastupu zbora Dominante, kojem će prostor otmjenog restorana Zinfandel’s savršeno poslužiti kao glazbena kulisa. Vjerujemo da će gosti istinski uživati u kombinaciji odabranog repertoara Sibeliusovih skladbi i pomno kreiranog jelovnika kojeg je, inspirirana knjigom ‘Dining with Sibelius’ i finskim tradicionalnim receptima, za ovu priliku osmislila je Chef de cuisine, Ana Grgić.‘, istaknuo je generalni direktor hotela, Ivica Max Krizmanić.

Veliko mi je zadovoljstvo surađivati s hotelom Esplanade i omogućiti gostima jedinstvenu večeru i glazbeni doživljaj u stilu najistaknutijeg Finskog skladatelja Jeana Sibeliusa.’ , izjavio je veleposlanik Finske u Hrvatskoj, Timo Rajakangas.

Zinfandels menu
Zinfandels menu
Zinfandels menu 1
Zinfandels menu

Gala večera započet će u 19 sati u Esplanade Baru finskom dobrodošlicom – likerom od arktičke maline uz glazbeni performans zbora Dominante nakon kojeg slijedi svečana večera uz nastavak glazbenih nastupa zborskih kvarteta i okteta među sljedovima jela. Na stolu će se tako naći file jelena punjen vrganjima u umaku od brusnica, tradicionalna finska juha od lososa, slasni brancin s kremom od šafrana, aromatični mouse od dimljenog lososa i crème brûlée od bobičastog voća.

Cijena večere od četiri slijeda jela uz piće dobrodošlice iznosi 385 kn, rezervacije se primaju na broj telefona +385 (0)1 4566 644 ili putem e-maila zinfandels@esplanade.hr. Broj mjesta je ograničen.

 

 

 

Sve za vaše vjenčanje