Esplanade Zagreb Hotel i MIVA d.o.o. pozivaju sve ljubitelje vrhunske kapljice i finih delicija na ekskluzivnu Wine & Gourmet večeru posvećenu istarskoj vinariji Coronica i njihovoj selekciji vrhunskih vina u četvrtak 23. travnja u 20 sati.

Raskošna gala večer započinje dobrodošlicom u lounge baru hotela Esplanade te se nastavlja raskošnom gozbom od pet sljedova maštovitih delicija u otmjenom ambijentu restorana Zinfandel’s. Poznati vinar Moreno Coronica za ovu će prigodu tijekom večeri uzvanicima govoriti o odlikama ponuđenih vina i njihovoj okusnoj poveznici s odabranim delicijama te ih tako provesti kroz ovaj vrhunski gastro doživljaj. Večera iznosi 465 kuna po osobi, a uključuje dobrodošlicu, pet sljedova jela uz kavu i čaj te konzumaciju svih vina.

Šarmantna Ana Grgić, Chef de cuisine restorana Zinfandel’s, sjedinila je okuse, mirise i boje istarskih specijaliteta s pitkošću vina Coronica. Raviolo punjen kozjim sirom i prepeličjim jajem, slasne divlje šparoge, file lista, carpaccio od sira s tartufima punog primamljivog okusa, Black angus rib eye i tradicionalne kroštule na moderan način s umakom od vanilije i laganom marmeladom od citrusa probrani su specijaliteti koji će se naći na meniju tu večer.

Uz gurmanske kreacije posluživat će se probrana vina vinarije Coronica; Malvazija, Gran Teran, Grabar i Gran Malvazija. Tradicija uzgoja vinove loze u obitelji Coronica započinje prije četiri generacije. Imanje obitelji Coronica nalazi se u blizini Umaga na sjeverozapadnoj obali Istre. Presudnu ulogu kod uzgoja vinove loze ima crveno tlo kojeg karakterizira vapnenasti bijeli kamen, utjecaj mora, guste šume sa stoljetnim hrastovima te bogata fauna. Obitelj Coronica danas raspolaže s dvadesetak hektara vinograda na odavno poznatom vinorodnom lokalitetu «Grande bosco». Vino se proizvodi na temeljima obiteljske tradicije i najviših tehnoloških standarda.

Moreno Coronica

Najmlađi član obitelji Coronica, Moreno, zajedno s ocem Ottavianom, započeo je s modernijim načinom prerade grožđa i vina. Danas poznat kao Kralj terana – vinar Moreno Coronica iskusnu je praksu generacija prije obogatio vlastitim usmjerenjima i kao rezultat dobio vrhunska vina prepoznata i na međunarodnoj vinskoj sceni. Istra je dio obiteljske prošlosti i budućnosti, baš kao i vina koja njeguju i pričaju priču o predanom radu, tradiciji i istinskom suživotu s prirodom.

Ana Grgić, Chef de Cuisine - Esplanade Zagreb Hotel

Veselim se nadolazećoj Wine&Gourmet večeri i ponovnoj suradnji s Morenom Coronicom. Njegova vina su izvrsna i vjerujem da će uzvanici uživati u sljubljivanju s maštovitim slijedom istarskih delicija koje pripremam za tu večer.“, kazala je Ana Grgić, Chef de cuisine.

Rezervacije za Wine & Gourmet gala večeru primaju se na tel. 01 45 666 44 ili elektronskim putem na: zinfandels@esplanade.hr. Broj mjesta je ograničen.

Sve za vaše vjenčanje