Vinski Grad u okviru Špancirfesta i ove će vas povesti na putovanje vinskim podrumima i čarobnim obroncima mnogih vinograda. Dvorište palače Sermage, Trg Miljenka Stančića 3 od 19 do 28. kolovoza od 11 do 01 sat poslije ponoći zablistat će jedinstvenom vinskim pričom.

Čarobnoj atmosferi varaždinskoga uličnoga festivala doprinosi i kvalitetan sadržaj koji iz godine u godinu oduševljava posjetitelje iz cijele Europe. Vinski grad, autorski je projekt Saše Špiranca, novinara i publicista, predanog promotora domaćih proizvođača i vinskog autoriteta. Odabrane vinarije deset dana vladat će Vinskom gradom, a to su Feravino, Belović, Skaramuča, Belje, Iločki podrumi, Krauthaker, Kopjar, Prigora, Udruga vinara Vinistra, Badel 1862 , P&F Jeruzalem, Mežnarić, Vinolicious, Vivat. Posjetiocima će biti predstavljena i Römerquelle voda, a za zalogaje sa stilom pobrinuti će se Vindija i popularni Cheese bar iz Zagreba.

Vinski grad (8)

Čarobna atmosfera barokne palače Sermage, prekrasno uređenje, edukacije , svjetlost svijeća i zveckanje čaša, povesti će posjetitelje na putovanje predivnom Istrom, užarenom, stjenovitom Dalmacijom, blagim padinama Međimurja Zagorja i slovenskih brežuljaka, a putovanje će se nastaviti kroz povjesne francuske vinograde i vinske podrume. Posjetitelji vinskog grada imati će priliku upoznati  omiljene vinare osobno, kušati vrhunska vina i proširiti znanje na tematskim degustacijama koje će voditi vinski profesionalci na degustacijskoj kućici Vina Croatia Vina Mosaica (HGK).

Na blagajni na ulazu u grad zamijenite novac za jedinstvenu valutu Vinskog grada, preuzmite  čašu i počastite se neodoljivim okusima i nezavoravoj atmosferi toplih ljetnih večeri. Posjetitelji mogu probati čak 6 vrhunskih uzoraka te razgovarati sa selektorom, dobiti odgovore na sva pitanja o vinima te odabrati butelje popularnih vinara, koje će također će biti dostupne po promotivnim cijenama.

Sve za vaše vjenčanje