250 godina izvanredne avanture kuće Hennessy, u srijedu, 21. listopada 2015. u zagrebačkoj Kavani Johann Franck obilježeno je velikim regionalnim eventom, čime se Zagreb pridružio društvu  svjetskih metropola koje su tijekom ove godine  obilježile ovu imptresivnu obljetnicu.

Mnogbrojnim uzvanicima iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske  obratili su se predstavnici kuće Hennessy, generalni menadžer za srednju i istočnu Europu Julian Morel i ambasador Hennessyja Jean-Michele Cochet te ih proveli su kroz 250. godina avanture i velikog putovanja ove luksuzne kuće uz prekrasne projekcije oblikovane 3D mappingom. Note i harmonije oduvijek su bile strast obitelji Hennessy, pa su tako brojni uzvanici bili u prilici uživati u toj strasti uz nastupe glazbenih perjanica regije, slovenske vokalne senzacije Perpetuum jazzile, Tonyja Cetinskog i Željka Joksimovića.

Ova dvostoljetna priča, uspjeh koji traje već osam generacija, prilika je za kuću Hennessy da se zahvali svima onima, koji su u prošlosti, ali i sadašnjosti,  iskovali uspjeh na pet  kontinenata .“Kuća Hennessy oduvijek brine o izvrsnosti, kontinuitetu i tradiciji ali i otvorenosti, njegujući svu suštinu francuskog znanja. Iznimno sam sretan da je Zagreb postao dio te Hennessy priče, a još sam sretniji što su večeras mnogi uzvanici i poslovni partneri s nama da u regiji, kao i u svijetu, dostojno obilježimo ovu veliku obljetnicu!” kazao je  Jadranko Smokorović – voditelj prodaje i razvoja Moët Hennessyija za srednju i jugoistočnu Europu.

Na velikom regionalnom,eventu  zastupnici i distributeri Moët Hennessy grupe u Hrvatskoj, Gordan Mohor i Vlado Šušak dočekali su mnogobrojne goste . Iva Balent , Milica Mihajlović, Tatjana Jurić koja je ujedno i vodila program, Dean Pelić ,  Elizabeth Homsi , Ivana Šundov,  Amira Medunjanin, Mirela Forić Srna,   Leila filipović , Đurđica Vorkapić, doc. dr. sc. Aleksandar Milenović,  Mirjana Mikulec, Vanja Mamić, Lana Biondić,  i Iris Androšević te mnogi drugi. Od snažnih nota hrasta do prekrasne elegancije kašmira, uzvanici na zagrebačkom “tastingu” tako su imali prilike kušati perjanice kuće Hennessy, konjake Hennessy V.S.,  Hennessy Fine de Cognac, Hennessy X.O. te Hennessy Paradis. Upravo ovo događanje reflektira Hennessyjevu viziju o sebi i svijetu oko sebe; ukus za avangardu i privlačnost prema udaljenim horizontima.

_N8A1399_N8A1738_N8A2090_N8A2116_N8A2144

Stručno predavanje o proizvodnji i kulturi ispijanja konjaka te kušanje konjaka, ambasadora Hennessyja, Jean-Michel Cocheta u Medijateci Francuskog Instituta u Zagrebu, u utorak 20. listopada 2015. bila je uvertira u ovo veliko regionalno obilježavanje 250 godina kuće Hennessy.

Sve za vaše vjenčanje