Tko je to dizajner vjenčanja? U čarobnom svijetu vjenčanja sve se češće susrećemo s pojmom dizajnera vjenčanja i ulogom te osobe i njezina kreativnog tima.

Njihov je zadatak realizacija jedinstvenih vjenčanja, a oni brojnim detaljima svako vjenčanje dovode do savršenstva. Često se miješa pojam organizator vjenčanja i njegova uloga s pojmom dizajner vjenčanja, iako su njihove uloge različite. Bliži nam je pojam organizatora vjenčanja koji je zadužen za organizaciju logističkih aspekata.

 

  • Dizajner vjenčanja je osoba čija je uloga dizajnirati vjenčanje i brinuti se o svim vizualnim aspektima.
  • Dizajner vjenčanja u konzultaciji s klijentom osmišljava paletu boja, izbor cvijeća, dizajn cvijeća, izbor dekorativnih elemenata, izbor namještaja – stolica, vrste stolova, stolnjaka, kao i svih detalja – od papirnog programa, pozivnica, menija, kartica s oznakom mjesta sjedenja i slično.
  • Uloga je dizajnera vjenčanja i da osmisli rasvjetu, kao i druge specijalne efekte čija je svrha podići vizualni dojam vjenčanja.
  • Stručnim pristupom on vodi mladence pri izboru svih vizualnih detalja, ali i želje i osobni stil para usklađuje s godišnjim dobom, kao i izborom lokacije vjenčanja.

Vjenčanja su danas sve kompleksnija te njihova organizacija i brojne odluke mogu postati teret budućim mladencima, obaveza koja oduzima neočekivano mnogo energije i vremena. Zato je, uz odluku za angažiranje organizatora vjenčanja koji vam pomaže u svladavanju svih logističkih i organizacijskih izazova, iznimno važno ostvariti suradnju i s dizajnerom vjenčanja kako bi se smanjila napetost u vezi s dilemama koje imate vezano uz izgled i konačni dojam vašeg vjenčanja. Jer vjenčanja su jedinstveni projekti u kojima se svi detalji slažu poput mozaika u skladnu cjelinu, a želja svakog para da njihovo vjenčanje bude savršeno u svakom detalju zadovoljstvo je dizajnera vjenčanja koji će, u suradnji s nizom suradnika, vašu priču ispričati na savršen način.

Test i fotografije Maja Starek, showROOM design & events

 

 

Sve za vaše vjenčanje